Fred Rombouts in de gestripte Jumbo-supermarkt op het Eilandplein: 'Het kan snel gaan omdat we werken met vaste partijen.'
Fred Rombouts in de gestripte Jumbo-supermarkt op het Eilandplein: 'Het kan snel gaan omdat we werken met vaste partijen.'

Gewend aan klusjes waar druk op zit

De grote verbouwing van de Jumbo-supermarkt aan het Eilandplein is begonnen. Tot 15 juli is de winkel gesloten. Verantwoordelijk voor het bouwproces is projectleider Fred Rombouts van Retail Bouw Management (RBM) uit Nieuwegein. Fred is duidelijk gewend aan klusjes waar druk op zit.

Als u dit leest is de Jumbo-winkel aan het Eilandplein al helemaal gestript en ligt zelfs de nieuwe tegelvloer er al in. Alles volgens een strakke planning, want 15 juli is heilig. Dan moet de deur weer open. Fred Rombouts: “Bij projecten als deze werken we met planningen voor halve dagen. Er is precies vastgelegd wat wanneer klaar moet zijn. Uitloop is niet mogelijk omdat dan het vervolg in de knel komt. Komt er toch iets tussendoor, dan moet er worden doorgewerkt. Zo simpel is dat. Corona heeft ook consequenties. Zonder het virus hadden we twee dagen minder nodig gehad.”

Fred Rombouts (62) uit Waalwijk kent het klappen van de zweep. Hij doet namens RBM al jaren niets anders dan het begeleiden van bouwprojecten van Jumbo. Zo kan het gebeuren dat hij franchisenemer Chris Gradussen van de Jumbo-supermarkten in Duiven nog kent van de ombouw van de Super de Boer-vestiging in Duiven tot Jumbo-supermarkt in 2011. Fred: “Daar ben ik weer, zei ik tegen Chris.”

RBM is de vaste partner van Jumbo als het gaat om verbouwingen. Fred Rombouts: “Als Jumbo en de franchisenemer het eens zijn over het financiële plaatje worden wij ingeschakeld. In dit geval was dat voor mij drie maanden geleden. Ik zet dan het hele traject in gang. Tekeningen, het budgetteren, vergunningen, de hele riedel. Het kan snel gaan omdat we werken met vaste partijen. Bouwbedrijf Van Wijnen bijvoorbeeld is, zoals bij veel Jumbo-projecten, de hoofdaannemer. Op verzoek van Chris worden voor kleinere werkzaamheden wel wat lokale installateurs ingeschakeld. Die ruimte is er.”

Tijdens de verbouwfase zit Fred Rombouts er kort op. “Ik heb nog een paar projecten die door moeten gaan, maar het merendeel van mijn tijd ben ik op de bouw in Duiven aanwezig. Aansturen en daar waar nodig bijsturen. Dat loopt door tot de dag van de oplevering en nog iets daarna in het geval nazorg nodig is.”

De druk die op het project zit doet Fred Rombouts ogenschijnlijk weinig. Hij maakt een allesbehalve gestreste indruk. “Het is niet het eerste project dat ik doe, hè.” Maar gebeuren er dan niet altijd dingen die onvoorspelbaar zijn? Fred: “De voorbereiding is belangrijk. Als in de planning overal rekening mee wordt gehouden, is de praktijk een invuloefening. En lopen we ergens tegenaan, dan lossen we dat met onze kennis en ervaring op. Hier in Duiven bijvoorbeeld wisten we dat er drie tegelvloeren op elkaar lagen. De bedoeling was er één vloer af te halen en daar de nieuwe vloer op te leggen. Het zijn uiteindelijk twee vloeren geworden die we eraf hebben moeten halen. Iets meer werk, maar niet iets om wakker van te liggen. Op woensdag 15 juli opent hier een prachtige, nieuwe Jumbo-supermarkt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden