Hulp van Humanitas Home-Start

De vereniging Humanitas is een landelijke organisatie die dit jaar 75 jaar bestaat. Vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. In de Liemers loopt sinds 2009 het project Humanitas Home-Start. Home-Start ondersteunt gezinnen met kinderen tot 17 jaar en vanaf 28 weken zwangerschap. 

De ondersteuning vindt plaats bij de gezinnen thuis. De vrijwilligers zijn enthousiaste mensen die iets voor een ander willen doen. Als bagage nemen ze mee hun eigen levenservaring én een gerichte training. In 2019 werden in de Liemers 49 gezinnen geholpen met zaken rond de opvoeding. De ervaring leerde opnieuw dat een steuntje in de rug van een Home-Start-vrijwilliger net dat zetje kan geven dat mensen nodig hebben. 

Consulenten van sociale teams, het consultatiebureau en de huisarts kunnen ouders verwijzen naar Humanitas Home-Start, maar jezelf aanmelden kan ook. De ondersteuning is gratis, tijdelijk en gebaseerd op gelijkwaardigheid. Kijk voor meer info op www.humanitas.nl of neem contact op met de projectcoördinatoren in de Liemers: Christien Stoeten (c.stoeten@humanitas.nl, 06 5702 5907) en Loes Hulsebosch (l.hulsebosch@humanitas,nl,06 3513 0961).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden