Ook op Symbion werden op een alternatieve wijze de diploma's uitgereikt.
Ook op Symbion werden op een alternatieve wijze de diploma's uitgereikt.

Diploma-uitreiking op praktijkschool Symbion

Op donderdagavond 2 juli staan docenten en opleiders van praktijkschool Symbion in Didam te wachten op alle geslaagde leerlingen. Niet zoals gebruikelijk in de school, maar langs de met ballonnen versierde weg. Noodgedwongen door de coronamaatregelen, maar achteraf een groot succes.

Een zogeheten 'drive-thru' waar leerlingen in hun soms versierde auto diploma en certificaat ophalen. Op Symbion wordt de veelal Liemerse jeugd opgeleid naar werken in de verschillende sectoren of ze leren na hun tijd in Didam verder op een mbo.

De leerlingen die hun vakopleiding hebben afgerond en volgend schooljaar nog op school zijn ontvangen hun certificaat. Van de schoolverlaters krijgen bijna alle leerlingen hun diploma. Dit jaar behaalt een deel van deze leerlingen een Entreediploma. "Een unicum voor de school", aldus locatiedirecteur Sjoerd Bloemberg. Entree is een mbo-niveau één opleiding die de leerlingen de kans biedt door te stromen naar een hoger niveau op het mbo. "De jongens en meisjes die niet doorleren hebben allemaal een baan bij een bedrijf in de regio. Dit laat zien dat de samenwerking tussen school en de bedrijven in de omgeving goed verloopt", aldus Bloemberg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden