Gedichtenbundel Ans Bouman


Ans Bouman toont de cover van haar gedichtenbundel: "Ik ben blij en trots. Ik heb er met plezier aan gewerkt. Het zou leuk zijn als mensen het nu ook met plezier lezen.”
Ans Bouman toont de cover van haar gedichtenbundel: "Ik ben blij en trots. Ik heb er met plezier aan gewerkt. Het zou leuk zijn als mensen het nu ook met plezier lezen.”

Gedichtenbundel Ans Bouman

Vrijdag 10 juli verscheen de gedichtenbundel 'Dichterbij' van Ans Bouman-Greven (75) uit Westervoort. Een bundel met 'heel diverse gedichten’. De kans is bovendien groot dat er in de toekomst nog meer bundels verschijnen van Ans’ hand. Ze tekende een driejarig contract bij Uitgeverij Boekscout.

Dan ben je 75 en verschijnt er een boek van jouw hand. Dat moet leuk zijn. Ans: “Dat is héél leuk. Ik ben blij en trots. Ik heb er met plezier aan gewerkt. Het zou leuk zijn als mensen het nu ook met plezier lezen.”

'Dichterbij' bevat 44 gedichten met foto’s. Over de aarde en over alles wat leeft, maar ook vrolijke en grappige gedichten over iets onnozels als jam bijvoorbeeld. Ans: “Over het algemeen gaat het dichten mij gemakkelijk af. Ik word soms wakker met een idee en voor het middag is staat het op papier. De behoefte om te schrijven is groot. Vandaar ook het plan voor een bundel met korte verhalen.”

Ans Bouman-Greven werd geboren op 10 mei 1945, Nederland was net bevrijd. Haar ouders waren nog op hun evacuatieadres in Didam. Een paar dagen later keerden ze terug naar Westervoort. Naar het ouderlijk huis aan de Sint Willibrorduslaan, dat haar opa in 1938 liet bouwen en waarin Ans en haar man Ben nu nog wonen. Ze had altijd veel hobby’s: lezen, boetseren, beeldhouwen, fotograferen, koken. En schrijven, al pakte ze dat pas echt op na het overlijden van haar vader in 1995.

Ans Bouman: “Ik schrijf voor het blad De Peddel van de kerk, voor de Westervoort Post en voor de yogaclub, maar op verzoek ook voor feestelijke gelegenheden van mensen. Steeds vaker hoorde ik: je moet gedichten van je bundelen. Dat is er nu dan eindelijk van gekomen.”

Met dank aan haar dochter Natasja, die met haar man in Zuid-Afrika woont en werkt, maar nu vanwege corona even in Nederland is. “Natasja heeft affiniteit met schrijven en uitgeven. Ze zei: ik wil je helpen, maar dan moeten we het wel nu doen. Er komt nog best veel bij kijken. Samen hebben we er iets moois van gemaakt. Met foto's die we ook zelf hebben gemaakt."

Van de uitgever kreeg ze niet alleen complimenten, maar ook een contract. Ans: “Ze vinden dat mijn gedichten een extra dimensie hebben, die ertoe leidt dat je het boekje nog eens pakt en gedichten herleest. Leuk om te horen en het legt voor mij geen druk op de volgende uitgave. Daar ga ik rustig mee aan de gang.”

Binnenkort volgt de officiële presentatie van de gedichtenbundel. Datum en locatie zijn nog niet bekend. 'Dichterbij' is vanaf vrijdag te bestellen via www.boekscout.nl en verkrijgbaar bij de boekhandel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden