AED-netwerk Duiven zoekt voorzitter


Het bestuur van de Stichting AED-netwerk Duiven in vergadering bijeen. Derde van rechts voorzitter Werner Willems.
Het bestuur van de Stichting AED-netwerk Duiven in vergadering bijeen. Derde van rechts voorzitter Werner Willems.

AED-netwerk Duiven zoekt voorzitter

Het AED-netwerk gemeente Duiven moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Werner Willems stopt ermee. Niet van de ene op de andere dag, maar in ieder geval voor het eind van het jaar. Werner: “Hopelijk eerder. Het ligt eraan hoe snel we een opvolger vinden.”

Ze hadden een nuttige en gezellige vergadering vorige week. De 35e sinds de oprichting van het AED-netwerk op initiatief van MKB Duiven in 2012. Maar toen kwam het hoge woord eruit bij Werner Willems: het is mooi geweest, het wordt tijd voor iemand anders. De andere aanwezigen moesten even slikken. Werner Willems is sinds het netwerk bestaat het gezicht van de stichting. De man die de boel voortdurend aan de gang houdt en naar buiten treedt als daarom wordt gevraagd. Werner: “Ho ho. Het klopt dat ik mijn ziel en zaligheid erin heb gestopt, maar we doen het als bestuur wel samen. Samen hebben we van het netwerk een succes gemaakt.”

Dat laatste is zeker niet overtrokken. De doelstellingen die in 2012 werden geformuleerd waren: 25 AED’s in de gemeente Duiven en 500 vrijwilligers. Dat aantal vrijwilligers is er na acht jaar ongeveer en het aantal AED’s in de gemeente gaat zelfs richting de vijftig. Werner: “Ik zag laatst op de site van HartslagNu een kaart van Nederland, waarop was aangegeven waar nog AED’s ontbreken. Dan zie je dat het gebied Duiven-Groessen-Loo helemaal is afgedekt. We hebben ons doel bereikt en daarom is dit een mooi moment om het voorzitterschap over te dragen.”

Voor zichzelf nam Werner Willems dat besluit al eind vorig jaar. Wel besloot hij tot nog een laatste ‘kunstje’. Samen met zijn vrouw Daniëlle deed hij begin dit jaar mee aan de Noordkaap Challenge, een charity-trip naar het noordelijkste puntje van Europa. Een actie die bijna 8.000 euro opleverde voor het AED-netwerk.

Werner: “Een mooie afsluiting. Naast een dekkend netwerk met goed onderhouden AED’s, is de stichting financieel gezond en we hebben de administratie op orde. Ook de website ziet er goed uit en met Bosman Opleidingen hebben we een fantastische opleidingspartner. Ik schat dat Peter Bosman in al die jaren wel voor 10.000 euro aan opleidingen heeft verzorgd. Dat mag ook wel eens worden gezegd.”

Zijn opvolger mag dan in een gespreid bedje terechtkomen, het wil niet zeggen dat er geen werk meer aan de winkel is. Werner: “Ik laat dat graag aan mijn opvolger, maar persoonlijk denk ik dat het verstevigen van de band met HartslagNu en het meer bij het netwerk betrekken van de jeugd, goede stappen zouden zijn. We hebben ook afgesproken dat we werk gaan maken van het zelf opleiden van docenten. Daar is het geld dat we met de Noordkaap Challenge hebben opgehaald voor bedoeld.”

Het bestuur van het AED-netwerk v.l.n.r.: Thijs Janssen, Marieke Stolk, Frank Welten, Theo Schaars, Sylvia Janssen, Werner Willems, Theo de Reus en Peter Bosman. Op de foto ontbreekt Celine van Hummel.

Werner Willems: werner.willems@aed-duiven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden