Nieuwste Jumbo-super van het land


Chris Gradussen met dochter Charlotte in de nieuwe Jumbowinkel waar nog hard gewerkt wordt om alles klaar te krijgen.
Chris Gradussen met dochter Charlotte in de nieuwe Jumbowinkel waar nog hard gewerkt wordt om alles klaar te krijgen.

Nieuwste Jumbo-super van het land

Woensdag 15 juli is de Jumbo-supermarkt aan het Eilandplein in Duiven heropend. De klanten werden ontvangen door glunderende medewerkers en een trotse eigenaar, Chris Gradussen. Ter gelegenheid van de heropening krijgt iedereen die voor 25 euro of meer boodschappen doet bij de twee Jumbo's in Duiven een gratis appeltaartje.

Het is donderdag 9 juli. De contouren van een gloednieuwe, hypermoderne supermarkt zijn overduidelijk zichtbaar. Medewerkers zijn zelfs al druk met het vullen van de schappen. “We lopen keurig op schema”, roept Chris Gradussen als hij bezoekt ontwaart. Gradussen straalt. Hij weet zich de trotse eigenaar van twee prachtige Jumbo-supermarkten.

De winkel aan de Pastoriestraat is nog maar zes jaar geleden helemaal op z’n kop gezet, en dan nu de vestiging aan het Eilandplein. Die winkel was na bijna tien jaar aan het eind van zijn economische levensduur. Enkele weken geleden zei Chris Gradussen in deze krant al dat hij ‘nog wel even had kunnen door klungelen’, maar daar had hij geen zin. “Je zit er toch een keer aan en omdat we graag vooraan willen lopen, hebben we besloten het nu te doen.”

De verbouwing is onder verantwoordelijkheid van Retail Bouw Management uit Nieuwegein uitgevoerd door Bouwbedrijf Van Wijnen dat veel voor Jumbo werkt. Chris Gradussen: “Dat hebben we gemerkt. Het is een geoliede machine. Iedereen weet precies waar hij mee bezig is. Ondanks het feit dat er druk op zit, omdat we steeds hebben gecommuniceerd dat de winkel op 15 juli zou worden heropend, is er ontspannen gewerkt.”

In de tussentijd constateerde Gradussen tot zijn tevredenheid dat het de afgelopen weken in zijn winkel aan de Pastoriestraat nog iets drukker was dan anders. “Dat zijn de echte Jumbo-klanten geweest. Mensen die de moeite nemen iets langer onderweg te zijn. Dat neemt niet weg dat er ongetwijfeld ook veel vaste klanten van de winkel aan het Eilandplein naar andere supermarkten zullen zijn gegaan. Je weet dat dat gebeurt als je de boel dicht gooit.”

Hij verwacht veel van die klanten vanaf 15 juli terug te zien. “Mensen zijn benieuwd naar de nieuwe winkel en Jumbo blijft natuurlijk wel een succesformule. Mede dankzij de bekende ‘7 zekerheden’.”

Als gelouterde supermarktman is Chris Gradussen de laatste tijd toch weer opnieuw onder de indruk geraakt van de professionaliteit van het concern. Chris: “Die gaat echt heel ver. Kijk naar het enorme assortiment van Jumbo. Daaruit kan ik als franchiser mijn eigen keuzes maken. In principe doe ik dat ook, maar ik laat me daarbij wel heel erg leiden door de adviezen van Jumbo. Die hebben daar een hele batterij mensen op zitten. Specialisten die kijken naar het type winkel dat je hebt, naar de regio waarin je zit en naar specifieke ontwikkelingen. Dan is het niet meer dan logisch dat je adviezen gewoon opvolgt. Daarmee zijn je klanten en ben ikzelf het beste af.” En nu, voor appeltaart, naar Jumbo Eilandplein en Jumbo Pastoriestraat!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden