Rijnstate en huisartsen in regio hervatten reguliere zorg volledig


De operatiekamers van ziekenhuis Rijnstate worden weer voor honderd procent gebruikt.
De operatiekamers van ziekenhuis Rijnstate worden weer voor honderd procent gebruikt.

Rijnstate en huisartsen in regio hervatten reguliere zorg volledig

Ziekenhuis Rijnstate ziet dat de verwijzingen voor alle grote specialismen weer op normaal niveau zijn. De reguliere zorg is in Rijnstate weer volledig gestart. Hetzelfde geldt voor de geplande operatieve ingrepen.

De operatiekamers worden voor honderd procent gebruikt. Er kan gekozen worden voor digitaal of telefonisch spreekuurcontact en voor het bezoek aan de polikliniek zijn aanpassingen gedaan zodat het betrouwbaar is om naar het ziekenhuis te gaan.

"Vanuit Onze Huisartsen merken wij dat de huisartsen in de regio aangeven dat het aantal contacten met patiënten weer is toegenomen en naar het oude niveau gaat. Daarmee dus ook het aantal verwijzingen naar het ziekenhuis," aldus Eric Scheppink, algemeen directeur Onze Huisartsen.

Medisch noodzakelijke ingrepen
Het is volgens Rijnstate moeilijk te zeggen hoeveel afspraken het ziekenhuis uiteindelijk door de corona-crisis heeft moeten doorschuiven. Alle medisch noodzakelijke afspraken en ingrepen zijn doorgegaan. ”We zien ook dat steeds minder patiënten afspraken annuleren of verzetten naar een andere datum,” zegt Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur. De wachttijden kunnen nog wel een periode langer zijn, omdat niet alle zorg is doorgegaan.

Aanpassingen
Voor het opschalen van de reguliere zorg zijn de nodige ‘corona-aanpassingen’ gedaan. Zo is er bij de ingang van Rijnstate nog steeds een screening en er zijn speciale looproutes. Zowel bij de huisarts als in het ziekenhuis zijn de wachtkamers ingericht op 1,5 meter afstand en blijft er aandacht voor extra hygiëne. Voor de meest recente regels rondom ziekenhuis dan wel huisartsbezoek kunnen patiënten ook terecht op de website.

Drukte beperken
Voor het ziekenhuis geldt nog steeds 1 bezoeker per patiënt per dag en, als het kan, geen begeleider. Dit om 1,5 meter afstand te kunnen houden en de drukte in het ziekenhuis te beperken. Alle patiënten die het ziekenhuis ingaan wordt gevraagd om vooraf een online gezondheidsvragenlijst in te vullen. Als blijkt dat een patiënt klachten heeft, wordt een neusmondmasker ingezet. Met deze aanpassingen proberen we patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen en de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden