Jeremy is nu gediplomeerd slager


Jeremy Büttner (rechts) samen met Wilfred Kersten in de slagerij in Duiven.
Jeremy Büttner (rechts) samen met Wilfred Kersten in de slagerij in Duiven.

Jeremy is nu gediplomeerd slager

De vaste klanten van Wilfred Kersten Keurslager in Duiven kennen Jeremy Büttner. Hij staat al vijf jaar in de winkel in de Pastoriestraat. Jeremy rondde onlangs met succes zijn slagersopleiding (niveau 3) aan de SVO vakopleiding food af.

Op zijn veertiende werkte Jeremy Büttner (26) al in een supermarkt. Af en toe ook op de slagerijafdeling. Zijn opa zag het toen al. Jeremy, lachend: “Ja, mijn opa zei: jij wordt nog ooit slager. Ik heb toen nooit gedacht dat hij het bij het rechte eind zou kunnen hebben.”

Jeremy Büttner ging al jong in de horeca aan de slag. Hij werd kok. Onder meer bij Van der Valk in Duiven. Toen hij begin 2015 een advertentie zag staan, waarin Wilfred Kersten Keurslager vroeg om een winkelmedewerker, reageerde hij. Jeremy werd aangenomen. “Het was wennen in het begin. Ik was gewend ’s middags en ’s avonds te werken en nu moest ik ’s morgens vroeg mijn nest al uit. Maar ik vond het wel gelijk leuk. Het contact met de klanten ook. Sommigen vertellen je hun hele levensverhaal. Dat heb je als kok niet.”

Wilfred Kersten had snel in de gaten dat Jeremy een lot uit de loterij was en inspireerde hem de slagersopleiding te gaan volgen. In elf maanden tijd haalde Jeremy zijn eerste diploma, waar normaal twee jaar voor staat. Na een jaartje pauze pakte hij in 2018 de vervolgopleiding op en onlangs mocht hij zijn diploma in ontvangst nemen. “Als je het jaar dat ik niets heb gedaan niet meerekent, heb ik het diploma in drie jaar en drie maanden gehaald. Dat is best snel.”

In het voordeel van Jeremy Büttner werkte zijn koksachtergrond en het feit dat hij dagelijks in een slagerij werkt. Jeremy: “De combinatie is ideaal natuurlijk. Voor veel dingen blijft de praktijk de beste leerschool. Een ui snijden doe ik in tien seconden, terwijl iemand die niet als kok heeft gewerkt daar misschien wel een paar minuten mee bezig is. Toch heb ik ook op de opleiding veel geleerd. Op het gebied van voedingstechnologie bijvoorbeeld en hygiëne. Maar ook het herkennen van vleessoorten. Wel handig als je wilt voorkomen dat je stoofvlees verkoopt als biefstuk.”

De volgende stap is die naar een eigen zaak. Jeremy heeft het al eens met Wilfred Kersten gehad over het op termijn overnemen van de slagerij in Duiven en die gesprekken krijgen vast een keer een vervolg. Haast heeft hij niet. Jeremy: “Ik ben voor dit moment al tevreden. Je moet weten: als kind heb ik het niet altijd gemakkelijk gehad. Als ik dan nu zie waar ik op mijn 26e sta, dan ben ik trots. Een waardevol diploma, een leuke baan en in de toekomst mogelijk zelfs een eigen zaak. En mocht het in het slagersvak ooit lastig worden, dan kan ik altijd terugvallen op mijn horeca-achtergrond. Meer de richting in van maaltijden bereiden en barbecues. Op het gebied van barbecues ben ik een echte specialist. Veel klanten weten dat en vragen ook om advies. Dat is leuk.”

Vanavond thuis met zijn vriendin in Lichtenvoorde een biefstukje op het bord? Jeremy: “Heerlijk, maar weet je waar je me echt wakker voor kunt maken? Speklappen. Zo lekker.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden