Voetbal: vooruitblik seizoen 2020-2021


Youri van Vulpen (rechts) maakt de overstap van DVV naar Sportclub Groessen.
Youri van Vulpen (rechts) maakt de overstap van DVV naar Sportclub Groessen. (Foto: René Nijhuis)

Voetbal: vooruitblik seizoen 2020-2021

AVW’66 ambitieus in nieuwe seizoen

Na een wisselvallig seizoen met een hele zwakke start en een fraaie opmars in de tweede periode kijkt AVW’66 trainer Delano Verwey vol vertrouwen naar het nieuwe voetbaljaar: ,,Met vijf nieuwelingen zijn we in de breedte sterker geworden en vooral in onze defensie hebben we nu heel veel mogelijkheden. Wanneer een nieuwe blessuregolf uitblijft, moeten we om de prijzen kunnen spelen en bij de eerste vijf kunnen eindigen”.
De Westervoortse tweedeklasser verraste op de transfermarkt met de komst van twee spelers van RKHVV. Linksback Jordy Geilen speelde in de jeugd bij Roda JC en bij EHC op hoog amateurniveau, Jefta Koudijs is een defensieve middenvelder. Verder wist AVW’66 zich te versterken met het aanvallend ingestelde jeugdige trio Mohammed Ettajiri (ESA), Ahmed Bagici (Arnhemse Boys) en Diyar Pala (ESA).
Aan de andere kant vertrekt linkspoot Noah Rensen naar EDS en gaat spits Martijn Derksen naar de buren van Sportclub Westervoort. Verder stoppen Mark Schulte, Wilshon Lima en Jermaine Grot met selectievoetbal. AVW’66 zal vooral de multifunctionele Schulte missen, de 31-jarige aanvoerder was onomstreden op Sportpark Hamerden maar moet vanwege blessureleed noodgedwongen stoppen.

DVV wil meer dan handhaven

Derdeklasser DVV ziet met verdediger Pepijn Lansbergen (AZSV) en middenvelder Niels Mattijssen (Loo) twee duidelijke versterkingen terugkeren naar Duiven.
Aan de andere kant verliest de formatie van trainer Ron Olyslager met Pepijn de Kler (Uni VV) en Marc Comans twee basisspelers en nog een aantal gewaardeerde selectiespelers: Rick Goorman en Youri van Vulpen gaan naar Groessen en Jesse Dercks, Boyd Hengeveld en Luuk te Winkel gaan net als Comans binnen DVV lager spelen.
De selectie van DVV wordt in ieder geval aangevuld met de talentvolle jeugdspelers Justin Kemic en Lucas Marogna. Verder had DVV graag een vaste tweede doelman aan de selectie toegevoegd, maar ondanks veel moeite en gesprekken is dit niet gelukt. Talentvolle sterkhouders als Jordi de Kramer, Jordi Lammertink en Youri Poorter blijven ondanks veel interesse daarentegen wel behouden voor DVV.
Olyslager is gematigd optimistisch: ,,We hebben veel vertrouwen in de nieuwe selectie, het is een leuke groep om mee te werken. We richten ons komend seizoen op iets meer dan alleen handhaven, al blijft de selectie in de breedte kwetsbaar. Het linkerrijtje is zeker niet onmogelijk”.

Groessen mikt op top vier

Vierdeklasser Groessen heeft na een uitstekend maar onrustig voetbalseizoen het grootste deel van de selectie kunnen behouden.
Trainer Koen van Loon raakt vier selectiespelers kwijt: Bram Vermeulen vertrekt naar Loo, Tim Leenders en Lennard van Zuylen gaan in een lager (zaterdag)team bij Groessen voetballen en Bas Bremer stopt. Na een teleurstellend seizoen bij DVV keert aanvallende middenvelder Rick Goorman terug bij Groessen en ook vleugelaanvaller Robin van Ussen komt na een periode bij De Graafschap, DCS en SML terug op Sportpark Heggeakkers.
De talentvolle jeugdspelers Devin Milder en Dinand Nijland kloppen bovendien aan de deur bij Van Loon. De trainer die aan zijn derde seizoen bij Groessen gaat beginnen is optimistisch over het nieuwe seizoen: ,,Wij zijn tevreden over de selectie van komend voetbaljaar, waarschijnlijk zullen wij wat stabieler zijn. Hoewel Angeren zich spectaculair versterkt heeft en ook Jonge Kracht en Westervoort sterk zijn en wij de indeling van de competitie nog niet kennen, wil Groessen in ieder geval bij de eerste vier eindigen en de nacompetitie halen”.

Loo hoopt op middenmoot

Mede vanwege het voortijdige einde van de competitie wist Loo zich in het debuutjaar in de vierde klasse te handhaven.
De ervaren nieuwe trainer Jan van de Wouw kreeg wel een tegenvaller te verwerken, aanvoerder en topscorer Niels Mattijssen vertrekt naar DVV. Van de Wouw: ,,Niels is een hele goede voetballer en was erg belangrijk in de groep. Maar wij gunnen hem de stap naar DVV van harte. Niels scoorde bijna de helft van onze goals, dus nu zullen andere spelers moeten opstaan”.
Vanuit Groessen komen de sterke middenvelder Stijn Goris en verdediger Bram Vermeulen naar Loo en aanvaller Lars Ruiterkamp maakt de overstap van DVV naar Sportpark Immerloo. Bovendien keert de technische middenvelder Swen Evers na een buitenlandse stage weer terug bij Loo.
Van de Wouw: ,,Wij zijn er niet slechter op geworden, zeker in de breedte is er meer mogelijk. Ik verheug me op de trainingen waarin wij met onze jonge selectiegroep met veel beleving flinke progressie moeten maken. Handhaven in de vierde klasse is duidelijk de doelstelling, Loo gaat proberen in de middenmoot te eindigen”.

SC Westervoort gaat voor promotie

Bij SC Westervoort zijn er weinig mutaties in de selectie en is de komst van de nieuwe trainer Wim Bleijenberg na vier seizoenen Harold Dengerink de grootste verandering op Sportpark Naederhuyse.
De Westervoortse vierdeklasser neemt na een sterk seizoen afscheid van verdediger Tim Hendriks (Duno) en de snelle aanvaller Joel Nibaële (DVC’26). Bovendien stopt Stan Jansen in verband met drukke werkzaamheden met selectievoetbal.
Met de komst van de voetballende verdediger Ugur Cakir van competitiegenoot Doesburg en de ervaren spits Martijn Derksen van buurman AVW’66 wordt de selectie kwalitatief op niveau gehouden.
Bleijenberg over zijn nieuwe club: ,,Westervoort heeft een uitstekend seizoen achter de rug, er hoeft dus niet heel veel veranderd te worden. De spelersgroep is een mooie mix van ervaren spelers en talenten waarmee we voor de prijzen gaan spelen met Jonge Kracht, Groessen, Angeren en GSV’38 als grootste concurrenten. In juli hebben we twee kennismakingstrainingen, de echte voorbereiding begint in het tweede weekend van augustus”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden