Gemeente Duiven sluit drugspand na anonieme tip

Gemeente Duiven sluit drugspand na anonieme tip

Op maandag 20 juli heeft burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Duiven in de wijk Oud-Zuid een drugspand gesloten. Na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem is er in mei een inval gedaan in de woning. Er bleek een hennepkwekerij te zitten. De woning is voor twee maanden gesloten.

Burgemeester Hieltjes: “Handel van drugs is een groot gevaar voor de samenleving. Het tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties en gaat vaak samen met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken.”

De Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid om een drugspand te sluiten. Deze maatregel wordt genomen om de bekendheid van het pand als locatie waar drugs wordt verkocht, afgeleverd, verstrekt of gekweekt ongedaan te maken.

Volgens de burgervader is veiligheid niet alleen een taak van de gemeente. Daarom roept hij inwoners ook op zelf aan de slag te gaan.

Door elkaar aan te spreken op onwenselijke situaties en verdachte situaties te melden bij de politie (0900 88 44). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 70 70).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden