Volgend jaar weer vakantie van Poolse kinderen


De Poolse kinderen vorig jaar op bezoek bij De Groene Schuur in Groessen.
De Poolse kinderen vorig jaar op bezoek bij De Groene Schuur in Groessen.

Volgend jaar weer vakantie van Poolse kinderen

Voor het eerst sinds 36 jaar komen er deze zomer geen Poolse kinderen voor een vakantie naar Duiven en Westervoort. De lokale werkgroep van Pax Kinderhulp heeft hiertoe al in een vroeg stadium besloten in verband met de coronacrisis.

In 1984 stond Mia Giesen uit Westervoort aan de basis van het project. Als begeleidster bij Pax Kinderhulp hielp ze een Nijmeegse organisatie die niet voldoende gastgezinnen kon vinden voor de vakantie van een groep Poolse kinderen in Nederland. Later bleek het tevens het begin van een uitwisseling georganiseerd door Pax Kinderhulp Duiven-Westervoort zelf. Vorig jaar juli nog verbleven zestien kinderen bij acht gastgezinnen in Duiven, Groessen, Westervoort en Wehl.

Wilma van Brandenburg en Michal Pyrek van Pax Kinderhulp betreuren de afgelasting dit jaar. “Maar het kan in verband met corona niet anders. Het is te complex nu. Onze zusterorganisatie PZKS in Polen is dat met ons eens. Een geluk is dat de kinderen nog niet waren geselecteerd. De teleurstelling van het niet doorgaan blijft ze nu bespaard.”

Vrijwilligers die willen helpen met het organiseren van de vakantie van Poolse kinderen volgend jaar, kunnen contact opnemen met Wilma (06 1754 9697) of Michal (06 5365 1794).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden