Rijnstate: centrum voor vrouw en kind


In het nieuwe centrum wordt een groot deel van de zorg aan (aanstaande) moeders en pasgeboren samen gebracht.
In het nieuwe centrum wordt een groot deel van de zorg aan (aanstaande) moeders en pasgeboren samen gebracht.

Rijnstate: centrum voor vrouw en kind

Ziekenhuis Rijnstate heeft het eerste deel van het nieuwe 'Centrum voor Vrouw en Kind' in gebruik genomen. Rijnstate brengt in dit centrum een groot deel van de zorg aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeboren en te vroeggeboren baby’s, kinderen en jongeren samen. Het Centrum voor Vrouw en Kind biedt volgens Rijnstate hoogwaardige specialistische zorg voor vrouw, kind en jongere in een prettige omgeving.

De nieuwe afdeling Geboortezorg heeft allemaal gezinskamers waar moeder en baby samen verzorgd worden. De partner mag blijven, ook als de bevalling nog niet heeft plaatsgevonden. Ook bijzonder is dat op de afdeling Geboortezorg de zieke baby bij de moeder kan blijven en dat een zieke moeder bij haar baby kan blijven.

Het Centrum voor Vrouw en Kind heeft ook een heel nieuw kenniscentrum voor medewerkers. In 2021 volgen nog de nieuwe polikliniek Kindergeneeskunde. Ook verplaatsen de afdeling Kinderen/Jongeren en afdeling Dagbehandeling Kinderen/Jongeren dan naar hun definitieve plek.
Woensdag 17 juni verhuisde de afdeling Kinderen/Jongeren naar de tijdelijke nieuwe plek in het Centrum voor Vrouw en Kind. Ook de nieuwe Dagbehandeling Kinderen/Jongeren werd die dag in gebruik genomen. In 2021 opent de nieuwe polikliniek Kindergeneeskunde. Ook verhuizen de afdeling Kinderen/Jongeren en Dagbehandeling Kinderen/Jongeren medio 2021 naar hun definitieve plek.

Op de afdeling Kinderen/Jongeren verblijven kinderen en jongeren die één of meer nachten in het ziekenhuis moeten blijven. De afdeling heeft voornamelijk eenpersoons kamers en daarnaast 2 drie-persoonskamers. Voor ouders/verzorgers is het mogelijk om te blijven slapen. Elke kamer heeft een eigen badkamer met toilet. Centraal op de afdeling is een speelgebied ingericht met verschillende speel- en relaxzones. Op de Dagbehandeling Kinderen/Jongeren zijn eenpersoons en tweepersoons kamers voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 18 jaar die een dag in het ziekenhuis moeten blijven.

Nieuwe verloskamers in 2021
In 2021 worden de nieuwe verloskamers in gebruik genomen. Alle verloskamers in het nieuwe Centrum hebben de beschikking over een bad. Een aantal verloskamers heeft een speciaal bevalbad. Sinds maandag 15 juni is de nieuwe poli Gynaecologie in bedrijf. Op deze poli worden vrouwen terecht voor aandoeningen aan de geslachtsorganen en bekkenbodem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden