Burgemeester Huub Hieltjes houdt zich afzijdig als de fotograaf het diamanten bruidspaar Degen digitaal vastlegt voor hun huis in Duiven.
Burgemeester Huub Hieltjes houdt zich afzijdig als de fotograaf het diamanten bruidspaar Degen digitaal vastlegt voor hun huis in Duiven.

Diamanten echtpaar Degen heeft het goed samen

Zondag vierde het echtpaar Degen uit Duiven hun 60-jarig huwelijksfeest met de familie. Maandag bracht burgemeester Huub Hieltjes een felicitatiebezoek. Het echtpaar maakt het prima en hoopt nog jaren samen door te gaan.

Arnhemmer Herman Degen (83) werkte als begin-twintiger als beroepsmilitair op Vliegveld Ypenburg in Rijswijk. In Den Haag ontmoette hij de twee jaar jongere Clazien Entjes (‘Herman: ‘Clazien met een C. De chique tak, ze komt uit Den Haag’). Ze kregen verkering, trouwden en Clazien baarde twee dochters. Er zijn inmiddels ook twee kleindochters.

Toen Herman Degen in 1975 werd overgeplaatst van een legerbasis in Duitsland naar Vliegbasis Deelen, verhuisden ze naar Duiven. Al op 54-jarige leeftijd kon Herman met pensioen. Als lid en later secretaris van de Historische Kring besteedde hij een deel van zijn vrije tijd aan het in kaart brengen van de Duivense bevolking vanaf 1600. Herman: “Ik heb archieven doorzocht, kerkboeken nagepluisd en de burgerlijke stand bekeken. Het heeft veel gegevens opgeleverd, data zoals dat tegenwoordig heet. Alles staat op een cd-rom.”

“Of mijn vrouw ook hobby‘s heeft? Jazeker. Haar man onderhouden. En dat doet ze uitstekend. We hebben het goed samen, al zestig jaar.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden