De tekening van het originele ontwerp van het Wapen van Groessen, gemaakt door de Groessense theoloog Jan Wolters (1907-1994).
De tekening van het originele ontwerp van het Wapen van Groessen, gemaakt door de Groessense theoloog Jan Wolters (1907-1994).

Over Jan Wolters, ontwerper van het Wapen van Groessen

Vorige week schreven we over de stickers met het Wapen van Groessen die Tom Lentjes heeft laten maken. Stickers waarmee de Groessenaar ‘het dorp waarvan hij houdt’ wil promoten. Nu blijkt de door Wikipedia verstrekte informatie die we gaven over de oorsprong van het wapen niet te kloppen.

We meldden dat het Wapen van Groessen al meer dan een eeuw oud is en is ontworpen door de in 1904 overleden Jan Wolters, een Groessense landbouwer. Die informatie kwam van Wikipedia, de onvolprezen digitale encyclopedie. Frans Wolters (74) echter laat ons weten dat het niet landbouwer Jan Wolters was die het wapen heeft ontworpen, maar theoloog Jan Wolters, een broer van zijn vader. Deze Jan Wolters werd in 1907 geboren op kwekerij De Stokhorst en overleed in 1994. Wolters was lid van de Oudheidkundige vereniging. Als bewijs leverde Frans Wolters ons het originele ontwerp (foto).

Frans zegt dat hij wel pogingen heeft gedaan de informatie op Wikipedia aan te passen, maar dat dat nog steeds niet is gelukt. Omdat we u graag juist informeren, alsnog de juiste informatie over de herkomst van het Wapen van Groessen.

Overigens gaat de verkoop van Groessen-stickers als een speer. Tom Lentjes maandag: “Ik ben er al 160 kwijt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden