Jayden en Twan Greve en Bram Uffing spelevaren in de sloot achter de Conference in Duiven. Door te trappen en te peddelen komt het vlot in beweging.
Jayden en Twan Greve en Bram Uffing spelevaren in de sloot achter de Conference in Duiven. Door te trappen en te peddelen komt het vlot in beweging.

Jongens met zelfgebouwd vlot te water

Het is zomer en dat zullen we weten dezer dagen. Het is bloedheet. “Wel een beetje té deze temperaturen”, hoor je veel om je heen. Maar wat voor de één een last is, is voor de ander een zegen. Voor wie van water houdt bijvoorbeeld, zoals drie jonge jongens uit Duiven.

Bram Uffing en de broers Jayden en Twan Greve. Ze hebben vakantie en nemen het ervan. De computer en de telefoon natuurlijk, maar ze spelen ook buiten. In het water achter hun ouderlijk huis aan de Conference in Duiven. Ga kijken en de kans is groot dat u ze aantreft op hun zelfgebouwde vlot.

Kunststukje
Dat vlot is een kunststukje op zich. De basis wordt gevormd door lege melk- en limonadepakken (voor het noodzakelijke drijfvermogen). Die pakken hebben ze het hele jaar door verzameld en de afgelopen weken met ducktape aan elkaar geplakt. Naar schatting hebben ze meer dan twee kilometer ducktape gebruikt om het vlot voldoende stevigheid te geven.

Frame oude fiets
Zoals op de foto's is te zien bestaat het vlot uit een voor- en een achterdeel. Op het voorste deel is het frame van een oude fiets gemonteerd. Door te trappen worden schoepen in beweging gezet en zo komt het geheel vooruit. Heel snel gaat dat niet, maar dat maakt niet uit. Peddels dienen als hulpmotor, met als bijkomend voordeel dat ze op het water alle drie iets te doen hebben.

Vermaak
En zo varen ze door de sloot aan de Conference. Tot vermaak van veel buurtbewoners. Eén van die buurtbewoners, Rob Spruijt, tipte ons.
Rob: “Vorig jaar hebben Bram, Jayden en Twan ook al een vlot gebouwd. Daar zijn ze nog mee bij Omroep Gelderland op televisie geweest. Nu hebben ze het groter aangepakt en het is werkelijk een prachtig vlot geworden. Ik hoorde dat ze de eerste nacht na de tewaterlating ook op het vlot wilden slapen. Om vervolgens om drie uur ’s nachts toch maar naar hun bed te gaan omdat het te koud werd.” Met de temperaturen die we nu hebben zou overnachten op het vlot nog wel kunnen ook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden