Het hoofdkantoor van Projectvloeren Nederland is gevestigd aan de Ratio 14 op bedrijventerrein Nieuwgraaf in Duiven.
Het hoofdkantoor van Projectvloeren Nederland is gevestigd aan de Ratio 14 op bedrijventerrein Nieuwgraaf in Duiven.

Gelijk vast contract voor vloerenleggers

Bedrijven gaan in coronatijd failliet of bijna failliet en de werkloosheidscijfers stijgen. Het staat haaks op wat er gebeurt bij Projectvloeren Nederland in Duiven. Dat bedrijf zóekt nieuwe medewerkers. Met name gekwalificeerde vloerenleggers zijn zeer welkom. Ze kunnen gelijk een vast contract krijgen.

“Het vak van vloerenlegger of stofferdeer wordt enorm onderschat”, zegt directeur Jeroen Doornbosch van Projectvloeren Nederland, dat is gevestigd op bedrijventerrein Nieuwgraaf. “Ik zou het zelf niet kunnen. Je moet er gevoel voor hebben. Daarnaast speelt, zoals met alles, ervaring een rol. De mensen die wij zoeken kunnen ook woningstoffeerders zijn die de overstap willen maken naar de zakelijke projectwereld. Dat is toch anders werken dan met consumenten.”

Jeroen Doornbosch en zijn team weten alles van projectvloeren. Zowel harde (voornamelijk pvc en linoleum) als zachte vloeren (tapijten en tapijttegels). Ook de voorbereidende werkzaamheden, zoals het verwijderen van de oude vloer en eventueel het egaliseren, behoren tot de werkzaamheden van Projectvloeren Nederland. De toevoeging ‘Nederland’ heeft de laatste jaren steeds meer inhoud gekregen. In dertig jaar groeide het bedrijf van een winkel uit tot een landelijk werkend vloerenbedrijf. Zestig procent van de omzet wordt tegenwoordig gemaakt buiten de regio.

Doornbosch omschrijft zijn bedrijf als ‘hip en toch traditioneel’. Dat vraagt om een toelichting. “We zijn hip omdat we een modern bedrijf zijn met veel jonge mensen. De sfeer is informeel. We werken in heel verschillende zakelijke markten. Van zorgcentra tot musea en van kantoren en onderwijsgebouwen tot hotels. Maar we zijn ook traditioneel. Daarop zijn wat mij betreft kwalificaties als vakkundig, betrouwbaar en snel van toepassing.”

Afwisselend werk
Jeroen Doornbosch (‘Ik ben geen baas-baas’) beseft dat de vloerenleggers die hij zoekt nu bij con-collega’s werken. “Ja, dat is niet anders. Ik heb gewoon goede, ervaren mensen nodig, daarom bieden we ook een vast contract aan. Vakmensen die eens een deur verder willen kijken. Ik garandeer ze dat ze in een leuke omgeving terechtkomen. In een sfeer van: ‘samen een klus klaren’ en met veel vrijheid. Het werk is ook afwisselend. De ene week zit je vijf dagen in een groot kantoor, de andere week ga je van klusje naar klusje.”

Innovatieve producten
Hij beseft dat de vloerenbranche ‘niet echt sexy is’, maar dat toch heel veel mensen er met plezier in werken. Dat kan bij Projectvloeren Nederland. Jeroen: “We zijn een open en transparant bedrijf. Als we vinden dat een vloer nog niet aan vervanging toe is, zeggen we dat. Vaak blijkt de echte reden dan, dat ze de kleur niet mooi meer vinden. Dan halen we hem eruit en leggen er een nieuwe in. Vergis je ook niet in de fabrikanten in deze markt. Moderne vloeren zijn innovatieve, duurzame producten.”

Meer info: www.projectvloerennederland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden