Afbeelding
Foto:

Pigeons 2 teamprestatie optima forma levert winst op tegen Trajanum!

di 6 feb 2018, 06:53 Sport

Als Pigeons 2 een reĆ«le kans wil maken op de felbegeerde eerste plaats dan moet het team alle komende wedstrijden winnen! In het Gymnasium Nijmegen was de eerste beproeving tegen het lager geklasseerde studententeam van Trajanum.

Het team speelde thuis en dat blijft ook bij basketbal altijd een groot voordeel. Niet dat er cheerleaders en veel publiek aanwezig was, maar wel omdat er dan gespeeld wordt in de eigen vertrouwde hal.  Maar liefst 4 meegereisde toeschouwers lieten blijken dat de winst mee terug naar Duiven moest! Al vroeg in de wedstrijd liep Trajanum met maar liefst 20 punten uit op Pigeons. Met de altijd even gemotiveerde Fons de Groot die het team bij de les schreeuwde kwam Pigeons terug in de wedstrijd.

De wedstrijd tegen Trajanum betekende voor de zeer ervaren point guard Leon Groeneveld zijn rentree bij Pigeons. Te allen tijden hield Groeneveld de gemoederen rustig en zorgde hij ervoor dat er rust kwam in het spel van Pigeons. De defense bij Pigeons stond als een huis. Forward Dennis Jacobs liet geen enkele opening voor zijn tegenstander en ook De Groot zorgde voor power onder het bord. Voor deze wedstrijd was de sterke Center Marco van Hummel helemaal opgeladen, met enige dank aan zijn fysiotherapeut. Hij plukte de meeste rebounds uit de lucht.  Hetzelfde gold voor Martijn Meijer aka The Beertender.

Na de rust liep Pigeons uit en dat kwam door prachtige driepunters van de shooting guard Loek Wassing en ook de Vogelaar zorgde op het juiste moment voor mooie driepunters. Bertram ter Bogt die terug kwam van een knieblessure werd gespaard voor de volgende belangrijke wedstrijden. Toch heeft ook hij zijn stempel op de wedstrijd weten te drukken met een aantal mooie scores. Door Team effort heeft Pigeons 2 laten zien terug te knokken van 20 punten achterstand naar een overwinning met slechts 1 punt verschil. Hiermee staan de Duivense Basketballers op een gedeelde eerste plaats samen met Trajanum 3 en Tower Jumpers.  

Eerstvolgende game 17feb 20.15!