Afbeelding
Foto:

Midzomerrun: allemaal lekker lopen

Sport

Van de naam kun je al blij worden: Midzomerrun. Een hardloopwedstrijd in Westervoort op een dag (zondag 2 juli), waarop de kans groot is dat de zon hoog aan de hemel staat. Een gezellig sfeertje bij de start/finish en zowel lopers als toeschouwers beleven een mooie (mid)zomerdag.

Hans Frieling en Titus Fierkens zouden gelijk tekenen voor zo’n scenario, zeker als er ook nog veel lopers aan de start staan. Behalve het weer (dat ook zij niet in de hand hebben) proberen ze de Midzomerrun de komende tijd zo goed mogelijk neer te zetten. Daarbij borduren ze voort op het succes van vorig jaar. Toen pakten enkele veranderingen (nieuwe parcoursen door het buitengebied en zalencentrum Wieleman aan de Dorpstraat als start- finishlocatie) goed uit en er waren sterke winnaars.

Titus Fierkens sprak vorig jaar na afloop van ‘een stevige basis voor de komende jaren’. Daar neemt hij nu niets van terug. “Het is dit jaar de dertiende editie van de Midzomerrun en de derde die Hans en ik organiseren. We zijn van hetzelfde slag: we doen het goed of we doen het niet. Het eerste jaar hebben we vooral geïnventariseerd en daarna wat dingen veranderd. Daar was iedereen positief over. Dit jaar hopen we er de vruchten van te plukken. Ook in de vorm van meer deelnemers.”

Na de 600 deelnemers van 2016 zou het mooi zijn als koers kan worden gezet richting de duizend. Hans Frieling wil echter niet geforceerd een bepaald aantal najagen. “In de eerste plaats gaat het er ons om dat we met het budget dat ons ter beschikking staat een mooie, gezellige loop neerzetten. Titus en ik hebben beiden een enorme passie voor sport. Dat is de belangrijkste reden om dit te doen.”

Een passie die zich in het verleden ook vertaalde in resultaten. Hans Frieling is meervoudig oud-squashkampioen van Nederland en Titus Fierkens was jarenlang een nationale topper op de 800 meter. Sport beheerst nog steeds hun leven. Hans is eigenaar van Sportcentrum Sports Planet in Westervoort en Titus runt Titussport in Zevenaar. Running Team Liemers, waarvoor oud-Westervoorter Frank Futselaar uitkomt, valt ook onder Titussport. Zeker is dat Frank Futselaar aan de start staat van de Midzomerrun. De kans is bovendien groot dat hij in de aanloop naar de wedstrijd enkele clinics geeft. De mogelijkheden voor de organisatie om wat te doen zijn iets verruimd. Naast een bijdrage van de gemeente en van hoofdsponsor Kab Accountants, is met GABA een tweede hoofdsponsor binnengehaald.

Programma: 09.30 uur: 10km, 11.00 uur: 5km, 12.00 uur: 500m Kidsrun (4-6 jaar), 12.15 uur: 1.000m Kidsrun (7-9 jaar), 12.30 uur: 1.000m Kidsrun (10-13 jaar). Informatie en inschrijven: www.midzomerrun.nl.