Afbeelding

Duiven blijft tegen AES aan goede kant van score

Sport

De handbalheren van Duiven stonden afgelopen weekend voor een zware opgave op bezoek bij AES 2 in Arnhem. Maar het liep goed af en ze bleven aan de goede kant van de score: 29-34. De dames van Groessen speelden ook tegen AES 2, maar zij redden het niet. Thuis werd met 21-23 verloren.

Met AES 2 heren is het altijd afwachten, omdat het team in steeds wisselende bezetting speelt. Tegen Duiven deden er vier A-spelers mee. Daarmee stond er een ploeg die fris van de lever speelde. Dat gold echter ook voor Duiven en zo ontwikkelde zich een leuke en spannende wedstrijd. De eerste helft stond Duiven vrijwel steeds op voorsprong. Bij rust was het verschil twee doelpunten: 16-18. In de tweede helft nam AES het initiatief en moest Duiven vol aan de bak. De ploeg herpakte zich knap en werd daarvoor beloond met een 29-34 overwinning.

Zoals gezegd moesten de dames van Groessen hun meerdere erkennen in AES 2. De doorslag gaf het grote aantal tegendoelpunten in ondertalsituaties. Een gemotiveerd Groessen begon goed en leidde bij rust met minimaal verschil: 9-8. Foutjes in de verdediging braken de thuisclub daarna op. AES kwam op voorsprong en hoe hard Groessen er ook voor knokte, de ommekeer kwam niet. Met 21-23 ging de wedstrijd verloren. Een domper was ook de zware enkelblessure van cirkelloopster Noƫlle Bus.