Afbeelding

20 jaar Computershop Arnhem

Zakelijk

ARNHEM - De meeste mensen weten wel dat er aan het Gamerslagplein een computerwinkel zit, maar niet iedereen kent de volledige geschiedenis. Daarom is deze krant in de archieven gedoken.

In 1987 opende de roemruchte Herman Xennt de eerste computerwinkel aan het Gamerslagplein 2 in Arnhem: PC-International. Een paar jaar later opende Xennt zijn groothandel (ZYZtm) in Duiven en werd de winkel overgedaan aan het illustere duo van Dijk & Hoefman. Van 1993 tot 2000 heeft Edwin Weststrate in deze winkel en op het latere hoofdkantoor gewerkt. PC-International was in 8 jaar tijd tegen de klippen op gegroeid en moest stoppen in de zomer van 2000.
Het winkelpand aan het Gamerslagplein bleef ongebruikt tot eind 2001. 3 November opende Edwin Weststrate hier Computershop Arnhem, met een aantal andere werknemers van het voormalige PC-International. In deze tijd waren er in het centrum van Arnhem nog veel concurrerende winkels. Maar de kleinschaligheid en persoonlijke service waren altijd een belangrijke troef om de concurrentie het hoofd te bieden. Tussen 2007 en 2013 is er een samenwerking geweest met twee andere winkels, maar vanaf najaar 2013 opereert Computershop Arnhem weer volledig zelfstandig. En met succes. Want daar waar de meeste concurrerende winkelketens inmiddels zijn verdwenen is Computershop Arnhem nog steeds actief. Na twintig jaar bouwt deze winkel nog steeds zijn eigen computers, heeft het nog steeds een eigen technische dienst én de winkel kan de meeste producten uit voorraad leveren.
Het 20-jarig bestaan moet natuurlijk grootst gevierd worden. Niet alleen de medewerkers van Computershop Arnhem eten taart, in de feestweek krijgt elke klant die voor 75 euro of meer koopt een taart mee. Bovendien zijn er speciale aanbiedingen en worden er cadeaus uitgedeeld.
Computershop Arnhem, Gamerslagplein 2, 026 362 8250. Informatie: www.computershoparnhem.nl of de facebookpagina Computershop Arnhem.