Wat kun je zelf aan het terugdringen van corona doen?

Zakelijk

Begin jij de gehele coronapandemie ook ontzettend zat te worden? Dan ben je zeker niet de enige. Deze pandemie – en bijbehorende maatregelen – beginnen echt hun tol te eisen. Meer en meer mensen voelen zich ongelukkig, worstelen met de gehele situatie of voelen zich eenzaam. De eenzaamheid is overigens bij zowel ouderen als bij jongeren waarneembaar.

Genoeg reden om met z’n allen iets te gaan doen tegen corona. Als iedereen bewust met dit virus om zou gaan, zou het mogelijk zijn om corona grotendeels terug te dringen.

Voer een zelftest uit

Ga je binnenkort met een grotere groep bijeenkomen? Of wil je met bijvoorbeeld jouw familie jouw verjaardag vieren? Ga dan een zelftest corona kopen en gebruik deze bijvoorbeeld 12 of 24 uur voor de afspraak. 

Geeft de zelftest aan dat je positief getest bent? Dan doe je er verstandig aan om de gehele afspraak te schrappen. Doe je dat niet? Dan loop je het risico dat je iedereen bij deze afspraak besmet. Op die manier gaat het al snel hard met de besmettingen in ons land.

Verhoog je weerstand

Het kan verder sowieso geen kwaad om jouw weerstand te verhogen. Dit doe je door gezond te leven, door gezond te eten, door voldoende te bewegen en door extra vitamine te slikken. Overigens is dit niet alleen tijdens de coronapandemie aan te raden, maar ook in de komende jaren. Door jouw weerstand te verhogen, loop je een stuk minder risico op ziekten en virussen. Bovendien ga je je – met een verhoogde weerstand – een stuk fitter voelen. Dat is ook wel wat waard, niet waar?

Gebruik je verstand

Onder aan de streep is het vooral van belang om je gezonde verstand te gebruiken. Ga goed voor jezelf na waar jij je prettig bij voelt. En ga goed voor jezelf na op welke manier jij een bijdrage aan het terugdringen van corona kunt leveren. Dit doe je overigens sowieso al door je aan de basisregels te houden. Draag bijvoorbeeld in de supermarkt gewoon een mondkapje, indien dit verplicht is gesteld door de overheid.