Bij Elver telt elk verhaal
Bij Elver telt elk verhaal

‘Begeleiden van onze bewoners is blijven nadenken en op maat reageren’

Zakelijk

Elver is expert in de begeleiding en behandeling van mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking en voor mensen met een complexe zorgvraag.

Begeleidster Belinda is werkzaam op twee groepen met moeilijk verstaanbaar gedrag: “Werken in een fijn en collegiaal team is voor mij de belangrijkste basis voor een goede begeleiding naar bewoners. Samen met bewoners en andere betrokken zoals verwanten, kijken we naar de behoeften van bewoners. De kunst hierin is om op een gepaste manier in te spelen op deze behoefte. Bewoners hebben naast een verstandelijke beperking vaak al een hele rugzak vol met ‘levenservaringen’. Dat vraagt van ons ook om bewoners goed te observeren, te bevragen en op maat te begeleiden. Dat observeren doen bewoners ook, hiermee houden ze mij vaak een spiegel voor. Dat gebeurt in positieve en negatieve zin. Hierdoor moet ik als begeleidster blijven ontwikkelen in mijn manier van begeleiden. Naast het begeleiden vind ik sfeer, gezelligheid en humor ook erg belangrijk! Kortom het is een cadeautje om in Arnhem met deze bewoners te werken!”

Iedereen mag er zijn bij Elver. Met zijn eigen mogelijkheden, wensen en dromen. Bij Elver draait het om ‘elk verhaal’. “Wij vinden het belangrijk dat de bewoner en deelnemer zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De verwant en begeleider ondersteunen hem of haar om dit zoveel als mogelijk vorm te geven en te realiseren. Samen vormen zij ‘de driehoek’, de basis van waaruit de zorg, begeleiding en ondersteuning inhoud krijgt. Alle teams hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in.”

Meer weten over Elver? Kijk eens op www.elver.nl of neem contact op met Elver via 0314 69 69 11.