Miranda Palm, Katja Loef, Patrick Gieling en Bas Wentholt(Foto: Jeroen Hoogeveen)
Miranda Palm, Katja Loef, Patrick Gieling en Bas Wentholt(Foto: Jeroen Hoogeveen)
zaken

Miranda Palm nieuwe eigenaar van Wentholt Wonen

Zakelijk

ZEVENAAR - Van klant, verkoopmedewerker tot eigenaar van Wentholt Wonen. En dat binnen drie jaar. Het gaat snel met Miranda Palm (45), die het interieurvak omarmt. “Het contact met klanten en leveranciers, ik vind het geweldig.”

Miranda Palm straalt, terwijl ze de koffie serveert in de sfeervolle woninginrichting op Hengelder 28 aan de rand van Zevenaar. Een perfect bereikbare locatie met een parkeerplaats voor de deur. De stap over de drempel is snel gezet en eenmaal binnen kom je ogen tekort. Voor elke vloer of elk raam is er wel wat wils. Voor de vloer laminaat, PVC, tapijt en vinyl; voor het raam verticale lamellen, horizontale jaloezieën, shutters, plisségordijnen, rolgordijnen, overgordijnen, vitrage, inbetweens en vouwgordijnen. Allemaal van toonaangevende merken. “Daarnaast verkopen we ook stijlvolle vloerkleden.”

Verderop in de zaak adviseert woninginterieurspecialist Katja Loef een echtpaar dat op zoek is naar een passende raambekleding. Ondertussen geeft Bas Wentholt aan dat hij op pad gaat voor het inmeten van een vloer en meldt Ton Palm, Miranda’s vader, zich monter om mee te helpen het pand feestklaar te maken. Want feest is het na de recente overname van het familiebedrijf door de in Pannerden geboren Miranda. 

Ruim drie jaar geleden keerde ze van Zoetermeer terug naar haar roots en vond ze met haar gezin een prachtige stek in de wijk Groot-Holthuizen in Zevenaar. Een plek die nog mooier werd na een bezoek van Bas Wentholt. Hij stoffeerde de woning van onder tot boven én strikte Miranda als medewerker voor zijn zaak. “Hij zag mij zo gestructureerd bezig, dat hij dacht ‘die moet ik hebben’.” Klantervaring had ze genoeg, alleen niet bij een woninginrichting. “Ik heb twintig jaar bij de Etos in Pijnacker gewerkt,” vertelt ze. Ze lacht: “Ja, shampoo en deodorant is heel iets anders dan een vloer of raambekleding. Maar inrichten heb ik altijd geweldig gevonden. Om samen met een klant een proces te doorlopen van idee en advies tot eindresultaat, daar krijg ik veel energie van. Hier kun je echt het verschil maken. Ja, woongeluk draagt bij aan levensgeluk.”

Aan de hand van Bas Wentholt leerde ze het vak in de afgelopen jaren stap voor stap kennen. “En ik leer nog steeds elke dag bij.” Ook van de ervaren Katja Loef en stoffeerder Patrick Gieling. Hij is al 25 jaar werkzaam bij het familiebedrijf. En Bas blijft, ondanks dat hij een stapje terugdoet, werkzaam in het geesteskind van zijn betovergrootvader. “Helemaal niets doen, dat kan ik moeilijk. Maar ik ga een dag minder werken. Daarvoor is het vak te mooi,” licht hij toe. Dat er geen zesde generatie Wentholt aan het roer komt, daar kan hij goed mee leven. “Mijn zonen Koen en Rick wilden het niet overnemen. Als zich dan een kans als deze voordoet, dan mag je daar blij mee zijn. Ik heb ontzettend veel vertrouwen in Miranda.”

Vanwege de overname van Wentholt Wonen door Miranda profiteren klanten in april van een speciale actie: een maand lang geen BTW. Dat scheelt 21%!

Wentholt Wonen
Hengelder 28
Zevenaar
0316-524736
www.wentholtwonen.nl