Sinterklaasje komt niet binnen

met zijn knecht…

TOLKAMER - “Het is mooi geweest, het is tijd om het stokje over te dragen.” Dat zijn de woorden van John Jansen die jarenlang voorzitter is geweest van het Sinterklaas comité van Lobith en Tolkamer. Voor John is het tijd om zijn aandacht te richten op andere dingen en dat betekent dat er geen ruimte meer is om de jaarlijkse intocht te organiseren. 

“Het is prachtig om te doen, maar nu ik nog maar alleen overblijf is het eigenlijk onbegonnen werk. We hebben een tijd geleden al gevraagd om versterking of vervanging binnen het bestuur, maar helaas zijn daar geen reacties op gekomen.”

Kostuums liggen klaar voor een opvolger. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als een groep dorpsgenoten zich geroepen voelen om dit oer-Hollandse feest te organiseren. De intochten waren altijd een groot succes. Door de maatregelen rondom het coronavirus was de laatste intocht in 2019. Het was lang onduidelijk of de intocht van 2021 doorgang zou kunnen vinden. Nu de maatregelen versoepeld worden, lijkt dit weer mogelijk maar het is onmogelijk om in zo'n korte tijd alles te organiseren. Sinterklaas zal de haven van Tolkamer dit jaar noodgedwongen moeten overslaan.

Mochten er dorpsgenoten zijn die deze traditie nieuw leven in willen blazen en het organiseren op zich willen nemen, dan kunnen zij contact opnemen met John op telefoonnummer 0316 543143. Het zou toch zonde zijn als Sinterklaas nooit meer aan zou meren aan de Europakade in Tolkamer?