Afbeelding
Foto:

Windows 11 komt eraan!

ARNHEM  - Windows 10 is al ruim vijf jaar verkrijgbaar en begin oktober wordt het tijd voor een nieuwere versie: Windows 11. In principe kunnen gebruikers die nu Windows 7, 8 of 10 gebruiken gaan upgraden naar Windows 11. Maar de eisen aan de hardware die Windows 11 stelt zijn wel zwaarder dan voorheen. 

Een Intel processor moet minimaal van de achtste generatie zijn en een AMD Ryzen processor minimaal van de tweede generatie. Daarnaast is een zogenoemde TMP module noodzakelijk. De eisen voor Windows 11 zijn zwaarder geworden omdat Microsoft het besturingssysteem stabieler en veiliger wil maken.

"De nieuwe computers die wij verkopen zijn allemaal geschikt voor Windows 11. Bij de gebruikte computers is dit meestal niet zo. Computers die klanten al hebben draaien zullen soms wel en soms niet geschikt zijn voor Windows 11.

Moet u een perse een nieuwe computer kopen? Nee, als u nu naar tevredenheid Windows 10 gebruikt dan kunt u dat blijven doen. Tot 2025. Tot dat jaar zal Microsoft het ‘oude’ besturingssysteem van updates blijven voorzien. Voor nieuwe functies zult u wel Windows 11 nodig hebben."

Vanaf medio oktober zullen er nieuwe computers te koop zijn met Windows 11. Het updaten van oudere versies naar Windows 11 zal in 2022 beschikbaar komen.

Computershop Arnhem, Gamerslagplein 2, Arnhem; 026 3628250.