Apple Torte Concerti met

Siebe Henstra en Rosita Steenbeek

DUIVEN - Op zondag 24 oktober van 14.00 tot 16.00 uur vindt alweer het tweede concert plaats in de serie Apple Torte Concerti. Ditmaal wordt het concert verzorgd door Siebe Henstra op klavecimbel en de schrijfsteer Rosita Steenbeek.

Siebe Henstra is hoofdvakdocent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op 16-jarige leeftijd bouwde hij zijn eerste klavecimbel. Na zijn studie bij Gustav Leonhardt in Amsterdam trad hij op met vele kamerorkesten en diverse ensembles.Tevens won hij op vele concoursen de hoofdprijzen en eervolle vermeldingen. Siebe Henstra zal verschillende werken laten  horen van Froberger, Couperin en Bach.

Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met haar eerste roman "De laatste vrouw". dit boek werd en vele talen vertaald. sindsdien wijdt zij zich volledig aan de schrijfkunst. Voor dit concert bestudeerde zij brieven en andere bronnen over het leven Johann Jakob Froberger, de beroemdste klaviervirtuoos van de zeventiende eeuw.i In het tweede deel van het concert zal tussen enkele nummers door voorlezen uit haar werk.

Na afloop kan men boeken kopen en laten signeren bij de stand van boekhandel Janssen en de Feijter.

Losse kaarten zijn te koop voor vijftien euro bij de ingang van de zaal met een pinpas. Ook hiervoor krijgt men in de pauze gratis koffie of thee en de beroemde Horsterparkappeltaart.