Bijeenkomst Alzheimer café Zevenaar: ‘Hoe betrek je de buurt?’

ma 11 okt 2021, 12:15

ZEVENAAR - In Zevenaar wordt op dinsdag 26 oktober een Alzheimer café bijeenkomst gehouden over het betrekken van de sociale omgeving in het bieden van hulp aan mensen met dementie en hun mantelzorger. 

Veel mantelzorgers én vrienden, buren of familieleden van iemand met dementie zullen dit herkennen: ‘Laat maar weten als ik iets voor je kan doen’. Vaak blijft het daarbij; de mantelzorger vindt het lastig om een concrete hulpvraag te stellen. De buur, vriend of familielid wil wel helpen, maar weet niet goed hoe. Alzheimer café Zevenaar organiseert daarom een informatief en luchtig programma ‘Hoe betrek je de buurt?’. 

In één uur wordt aandacht besteed aan de impact van dementie in de samenleving. Ook komt het stellen van een duidelijke hulpvraag en het bieden van gerichte hulp aan bod. U kunt gratis deelnemen aan de bijeenkomst ‘Hoe betrek je de buurt?’ Op 26 oktober 2021 om 19:30 uur bij Alzheimer Café Zevenaar in ontmoetingscentrum De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3 in Zevenaar. Mantelzorgers worden gevraagd een buur, vriend(in), familielid of verenigingsmaatje mee te vragen.