Dag van de Mantelzorg: leuk en belangrijk!

ma 11 okt 2021, 12:49

DUIVEN/WESTERVOORT - Al jaren organiseert het Servicepunt Mantelzorg in samenwerking met de gemeenten Duiven en Westervoort een activiteit in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

Mantelzorgers uit Duiven en Westervoort worden jaarlijks uitgenodigd voor een dagje uit dat elk jaar op een andere locatie plaatsvindt. Belangrijk hierbij is om mantelzorgers een leuke, gezellige en ontspannen dag aan te bieden. Samen met de mensen van de locatie proberen we dan ook elk jaar een mooi programma samen te stellen. Maar naast gezelligheid, lekker eten en ontspanning is ook het elkaar ontmoeten belangrijk.
Iedere mantelzorger heef een eigen verhaal en achtergrond, soms komt dit ter sprake tijdens een activiteit of bijeenkomst. Vaak is men echter niet op de hoogte van elkaars persoonlijke situatie maar is er wel sprake van wederzijds begrip en respect.
De verbinding die mantelzorgers met elkaar hebben is dan ook bijzonder te noemen. Ook bij andere activiteiten en bijeenkomsten die het Servicepunt Mantelzorg organiseert komt dit aspect naar voren.
De afgelopen periode hebben veel activiteiten noodgedwongen stil gelegen, maar voorzichtig zijn we weer van alles aan het opstarten. In december staat de najaarsactiviteit alweer op de planning, hierover worden de mantelzorgers binnenkort geïnformeerd. Ook voor het voorjaar van 2022 zijn we al druk bezig. Zo zal de creatieve workshop met de Kunstkring Duiven dan plaats gaan vinden en willen we ook de Genietmomentjes in de horeca opnieuw inplannen. Dus reden genoeg om de informatie van het Servicepunt Mantelzorg goed in de gaten te houden.Met vragen over activiteiten, maar ook met andere vragen, kunt u terecht bij het Servicepunt Mantelzorg via mail d.ribbink@mikado-welzijn.nl of bel 0316-250700 en vraag naar Danka Ribbink.