Edwin is al zestien jaar met veel plezier vrijwilliger bij de brandweer
Edwin is al zestien jaar met veel plezier vrijwilliger bij de brandweer

Brandweer Duiven zoekt versterking

Algemeen

DUIVEN - Brandweer Duiven is op zoek naar versterking! Alleen dan kan de ploeg voor de veiligheid van Duiven blijven zorgen. 

Zie jij een uitdaging naast je normale baan wel zitten? En wil je écht iets betekenen voor jouw omgeving? We vertellen je graag meer over het brandweervak tijdens onze informatieavond! Je bent welkom op maandag 1 november om 19.30 uur bij de brandweerkazerne aan Ploenstraat 3.
Naar wie zijn de 23 mannen en vrouwen op zoek? Naar collega’s tussen de 18 en 45 jaar oud, die wonen en/of werken in Duiven. Ook als je bijvoorbeeld (regelmatig) thuis of in onregelmatige diensten werkt, nodigen de brandweercollega’s je uit contact op te nemen. Werken bij de brandweer is goed te combineren met je eigen baan. En mensen waarderen hulp van de brandweer enorm!
Celine van Hummel is één van de collega’s met wie je samen gaat werken. Celine werkt als verpleegkundige op de acute opname afdeling in het ziekenhuis en is momenteel bezig met haar opleiding tot manschap. “Wat ik het uitdagende vind aan het werken bij de brandweer? Dat elke situatie anders is en dat je elke keer weer een nieuw plan van aanpak moet maken. Dit vraagt flexibiliteit en creativiteit. Het leukste is dat je echt als een team werkt met je ploeg en zo ook veel van elkaar kan leren”, aldus Celine. Ook Edwin werkt bij Brandweer Duiven: “Sinds begin dit jaar ben ik in opleiding voor treinmachinist bij NS.Ik ben al 16 jaar vrijwilliger bij brandweer Duiven en ben hier met heel veel plezier inzetbaar als manschap en als chauffeur. Het is heel leuk, uitdagend en dankbaar om te mogen werken in een team dat wordt ingeschakeld wanneer iemand hulp nodig heeft. Of het nu om een liftopsluiting gaat of om een woningbrand, samen klaren wij elke klus!”
Ploegcommandant Ronald Verweijen belooft dat de brandweer geen doorsnee hobby is. “Je komt bij een gemotiveerd team dat op elkaar is ingespeeld. Samen helpen we mens én dier. Een dankbare en verantwoordelijke taak. Als brandweer komen we niet alleen in actie bij brand. Ook bij bijvoorbeeld verkeersongevallen, het redden van dieren en stormschade staan wij paraat. Het werk dat we doen is moeilijker of niet meer mogelijk zonder nieuwe collega’s. We hebben je hulp hard nodig!”
Meld je gauw aan om op maandag 1 november een kijkje te nemen op onze kazerne. Aanmelden doe je door te appen, bellen of mailen naar Celine van Hummel: 06 41780179/ celinevanhummel@gmail.com. Kan je op 1 november niet, maar wil je wel graag meer weten? Neem ook dan contact op via email. Of stuur een privébericht naar de Facebook- of Instagrampagina van Brandweer Duiven.