De opening van de feestweek. De kids kijken de ogen uit!
De opening van de feestweek. De kids kijken de ogen uit!

Het is groot feest op IKC Het Veer

Algemeen

DUIVEN – Het is deze hele week feest op IKC Het Veer in Duiven. Geen kleine, maar een megaparty. Docenten en leerlingen vieren de dertigste verjaardag van de school. Het toepasselijke thema: ‘Back to the 90’s’.

Helemaal terug naar de tijd toen het allemaal begon: in 1991. In dat jaar ziet de protestant-christelijke basisschool Het Veer het levenslicht aan de Rottumstraat. Dertig jaar later is het geesteskind van toen uitgegroeid tot een Integraal KindCentrum. Onderwijs en opvang onder één dak voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Een doorlopende leerlijn die Het Veer geen windeieren legt: het aantal leerlingen groeit. Zo sterk dat de school nu lokalen tekort komt. Eilandplein 300, een pand aan de overkant, moet uitkomst bieden.

Flitsende opening

Maar voor het zover is gaat het dak er deze week af aan de Rottumstraat. Maandagochtend was de flitsende opening met de quizz ‘Oh, wat een jaar’, waarbij de oude taarten in het rond vlogen. De kinderen konden deelnemen aan een graffiti workshop en op de foto in Friends-ambiance. “Het leuke is dat kinderen die serie gewoon kennen dankzij Netflix en TikTok”, aldus docente Annelies van Bokhorst. Dinsdag was gebombardeerd tot Telekidsdag met twee docenten in de huid van Carlo en Irene. “We hadden op deze dag een heuse Mega Blubber PowerRace op het Eilandplein. De kinderen vonden het geweldig.”
Vandaag gaan alle groepen op schoolreis. De groepen vijf tot en met acht gaan naar Slagharen, groep 3 en 4 naar Schateiland en groep 1 en 2 naar Megapret. Morgen is er een Glow-in-the-dark feest in de Ogtent met optredens van alle groepen én de leerkrachten.
Directeur Gerard Smidts: “Vanwege alle maatregelen mag helaas maar één ouder per kind aanwezig zijn, maar het is niet anders. We hadden het feest eerst voor de zomer gepland, maar moesten het noodgedwongen verplaatsen naar de herfst. We zijn allang blij dat we deze mijlpaal toch nog zo groots kunnen vieren.” Al dansend sluiten leerlingen de feestweek af onder aanvoering van Joeri van Grol.