Anton Stolwijk
Anton Stolwijk Foto:

Anton Stolwijk houdt lezing in Westervoort

Algemeen

WESTERVOORT - Schrijver Anton Stolwijk (1979) komt op 26 oktober naar De Herberg in Westervoort om zijn persoonlijke ervaringen te delen, die hij beschrijft in zijn boek Buiten Dienst, Toen God kleiner moest gaan wonen en ik meekeek. 

Een ode aan gelovigen die hun geliefde kerk uit hun handen zien glippen en toch volhouden volgens journalist Stijn Fens. Een juweel van eenvoud door de heldere compositie en de subtiele waarneming’ volgens priester en kunsthistoricus Antoine Bodar. Op een avond fietst Anton langs de Josephkerk in Alkmaar. Met zijn vader heeft hij er  vroeger vele uren doorgebracht, maar tot interesse in het geloof heeft dat nooit geleid. Wanneer hij besluit er rond te kijken, blijkt hij niet de enige te zijn die de kerk is vergeten. De parochie is op sterven na dood en het gebouw zal verkocht worden aan een projectontwikkelaar. Een verhaal, geschreven vanuit mildheid, humor en sympathie.De sluiting van een kerk is soms onvermijdelijk, maar gaat nagenoeg altijd gepaard met veel emotie. Dat ervaren ook de parochianen van Parochie Sint Willibrordus in een periode, waarin negen van de dertien kerken sluiten. Het is een algemene wetmatigheid dat mensen zich pas bewust worden van de waarde van iets op het moment dat dat bedreigd wordt en bezig is te verdwijnen.

Anton Stolwijk leest voor uit eigen werk en gaat in gesprek met zijn publiek. De avond begint om 19.00 uur Wilt u erbij zijn? Meld u dan aan bij het Centraal Secretariaat van de parochie: 0316 – 52 34 68 of secretariaat@rkliemers.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. De Herberg is gevestigd aan de Dorpstraat 107.