Fort Pannerden presenteert op 23 oktober: de nacht van de soldaat

PANNERDEN/DOORNENBURG - Fort Pannerden presenteert de nacht van de soldaat op zaterdag 30 oktober van 18.30 tot 22.00 uur.

Velen kennen al Fort Pannerden als het grote gebouw van vijf verdiepingen en 124 lokalen. Gelegen op de splitsing van Waal en Pannerdensch kanaal en verscholen onder een grote laag zand. Door de begroeiing is het zo één geheel met de prachtige natuur van de Klompenwaard. Binnen is nog veel van de historie terug te vinden, en ook te beleven. Maar dat is dan overdag in het volle licht. Nu kan men ook het soldatenleven beleven in het donkere fort. Zo donker als het daar 150 jaar geleden kon zijn. Op deze nacht van de soldaat kan men lopend door het verduisterde fort verschillende soldaten tegen komen bezig met hun werk. Daarnaast nog wat andere interessante figuren. Dat is natuurlijk een heel bijzondere beleving.
En dat alles voor de speciale prijs van € 7,50 (museumkaart gratis). Uiteraard is er het gebruikelijke vervoer met de Tuk Tuk. Hoewel in het duister de weg van negenhonderd meter lopen door de Klompenwaard natuurlijk ook een beleving is.

Voor verdere informatie en aanmelden zie de website:
www.fortpannerden.eu.
Voor de horeca binnen in het fort is een coronabewijs nodig.