Afbeelding
Foto:

Cursussen bij Kunstwerk!

ZEVENAAR - Kunstwerk! geeft je leven kleur, zo ook met de gratis cursussen zoals Koken binnen je budget, (Ver)kopen via Marktplaats en Besparen via Internet. Deze cursussen worden in het najaar gehouden in de Turmac Cultuurfabriek te Zevenaar en zijn erop gericht om te werken aan diverse basisvaardigheden. Los van het feit dat je er wat van opsteekt, is het reuze gezellig om aan deze cursussen deel te nemen. Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat. De data van de cursussen worden nog bekend gemaakt en zijn in overleg met de groep.

Koken binnen je budget

‘Koken binnen je budget’ is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden). Ze leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoengroente als thema gebruikt. De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij gaan maken. De omvang van de groep is 8-10 personen. De cursus bevat 12 kooklessen van ongeveer 3 uur en worden aangeboden door Kunstwerk! i.s.m. Vitanos.

(Ver)kopen via Marktplaats 

Hoe kan ik snel en handig mijn auto verkopen? Of mijn jasje of fiets? Hoe kom ik aan een goedkope bureaulamp? Via Marktplaats natuurlijk! Veel mensen hebben spullen in huis die ze voor een mooie prijs kunnen verkopen. Spullen waar je eigenlijk niets meer mee doet en waar je nog best iets voor kunt krijgen. Maar bij het maken van een goede advertentie komt nog heel wat kijken. De foto’s moeten aantrekkelijk zijn, de tekst moet duidelijk zijn, de prijs moet passen bij het product en de afhandeling van de verkoop moet goed verlopen. Hiervoor zijn digitale vaardigheden nodig en die doe je op tijdens deze cursus. ‘(Ver)kopen via Marktplaats’ bestaat uit vijf bijeenkomsten en is voor volwassenen uit de Liemers die zijn/haar digitale vaardigheden willen verbeteren en worden aangeboden door Kunstwerk! in samenwerking met Stichting DigiSlim.

Besparen via internet

Wil je leren hoe je op een veilige manier winkelt op internet? En hoe je op een handige manier prijzen kunt vergelijken? Je kunt veel goedkoper uit zijn dan wanneer je in de winkel koopt. Maar internet is niet altijd veilig. ‘Besparen via internet’ bestaat uit vier lessen van 2 uur en is voor volwassenen uit de Liemers die zijn/haar digitale vaardigheden willen verbeteren. De bijeenkomsten worden gegeven door Kunstwerk! in samenwerking met Stichting DigiSlim. 

Wil je meedoen aan één van deze cursussen of ken je iemand voor wie dit enorm leuk en leerzaam is? Aanmelden kan via Kunstwerk! de Bibliotheek door contact op te nemen met Marie-José van de Velde via 0316-745680 of via de mail activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl

Afbeelding
Verkopen via Marktplaats? waar moet je op letten?