DVV doet zichzelf te kort

DUIVEN - DVV heeft in de wedstrijd tegen Trias zichzelf tekort gedaan door met 3-1 aan het kortste eind te trekken.

Een blik op de ranglijst voorafgaande aan deze wedstrijd was duidelijk: met twaalf punten uit vier wedstrijden en maar met 1 tegendoelpunt was FC Trias duidelijk de favoriet. In de eerste tien10 minuten was het vooral aftasten, FC Trias liet DVV de bal en vertrouwde op zijn sterke defensie en probeerde in de omschakeling DVV te verrassen. En juist die omschakeling werd DVV in de 11e minuut fataal, 1-0. Door blessuregevallen bij DVV werd Ron Olyslager gedwongen om in de 24e minuut al drie wissels door te voeren: Van Aken, Van Essen en De Kramer werden vervangen door Islamovic, Hartjes en Krechting. Het eerste gevaar van DVV kwam namens Krechting, zijn schot ging net naast het goal. DVV had moeite om tot goede mogelijkheden te komen, de meegereisde DVV supporters moesten tot de 35e minuut wachten op de eerste goedlopende aanval. Een goed uitgespeelde counter, opgezet door Kemic, vond zijn weg via Hartjes, Haeren naar Dekker. Laatstgenoemde kon de bal niet goed drukken, waardoor de bal over het doel van FC Trias vloog. Het veldspel van DVV werd beter, alleen in de eindfase van de aanval was men niet scherp of secuur genoeg om het echt gevaarlijk te laten lijken. FC Trias loerde op de counter. Tijdens een van deze counters werd een duidelijk aanvallende overtreding door de, iets wat warrig fluitende, scheidsrechter niet gezien. De lichte overtreding van DVV in het strafschopgebied wel, protesteren had geen zin: penalty FC Trias. Willemsen was kansloos op de inzet, ruststand van 2-0. De tweede helft kabbelde voort. DVV was het meeste balbezit, maar ook nu weer slordig in de eindfase. Uit een counter kreef Kemic de bal ongelukkig tegen zich aan, eigen doelpunt 3-0. Uiteindelijk kreeg DVV toch loon naar werken. Na een overtreding op Dekker op de rand 16, slingerde Kemic de bal voor het doel van FC Trias, wat volgde was een scrimmage met een bal op de paal en uiteindelijk Lammertink raakschoot, 3-1. Een punt had gezien het spelbeeld niet misstaan. Het veldspel zag er goed uit, de eindfase van de aanvallen zijn, vooralsnog, de achilleshiel van DVV. Hier ontbreekt het aan scherpte en slimmigheid. Om de aansluiting met de bovenste ploegen te houden moet komende zondag van Ruurlo worden gewonnen.