Het Witte Anjer Perk komt in het Horsterpark
Het Witte Anjer Perk komt in het Horsterpark Foto:

Er komt een Witter Anjer Perk als waardering voor veteranen

Algemeen

DUIVEN - Er komt een Witte Anjer Perk in de gemeente Duiven, uit waardering voor veteranen en om hen te eren. Dit maakte burgemeester Huub Hieltjes bekend tijdens de bijeenkomst van Veteranendag 2021 op 16 oktober in het Theepaviljoen in het Horsterpark Duiven. 

 In zijn toespraak kondigde burgemeester Huub Hieltjes aan dat nabij het Theepaviljoen in het Horsterpark in Duiven een Witte Anjer Perk wordt ingericht. De gemeenteraad van Duiven heeft zich eerder dit jaar unaniem uitgesproken voor de aanleg van een Witte Anjer Perk in de gemeente.
In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer Perkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, die jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaatsvindt. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. De bijeenkomst in Duiven werd opgeluisterd door de komst van luitenant-generaal buiten dienst de heer Van Griensven, voorzitter Veteranenplatform, en brigadegeneraal der Rijdende Artillerie de heer Hoefsloot, directeur van het Veteraneninstituut. Veteranendag is een nationaal evenement waar heel Nederland haar meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. De gemeente Duiven kent ruim 250 veteranen. Het hoofddoel van de Veteranendag is om de bekendheid met en de waardering en erkenning voor de veteranen te vergroten. De gemeente Duiven vindt die erkenning erg belangrijk.