"Als jullie allemaal jullie best blijven doen, krijgen jullie ook zo'n bloemetje"
"Als jullie allemaal jullie best blijven doen, krijgen jullie ook zo'n bloemetje" Foto:

Toon en Diny Berentsen zijn zestig jaar getrouwd

Algemeen

DUIVEN – Ze leerden elkaar in de jaren vijftig kennen aan de overkant van het water tijdens de
Gendtse kermis. Inmiddels zijn Toon en Diny Berentsen zestig jaar getrouwd. Dat werd flink gevierd. Natuurlijk in Zalencentrum Berentsen.

Door Susan Wiendels

Een blik in de volle zaal is voldoende om het bruidspaar te herkennen. Iedereen straalt, maar ‘diamanten’ Toon (87) en Diny (83) stralen het hardst van allemaal. Ze kijken elkaar verliefd aan. Net als 67 jaar geleden. Na die eerste aanblik maakte Toon meteen werk van ‘zijn’ Diny. Gekust werd er toen niet. “Nee, we hebben geschommeld.” Wat is dat toch, het raadsel van de liefde? Toon en Diny ontrafelen het mysterie. ”Het is niet zo bijzonder hoor. Gewoon doorgaan en begrip voor elkaar hebben. Dat is dagelijkse kost voor ons.” Als burgemeester Huub Hieltjes een grote bos bloemen overhandigt, krijgt Diny de lachers op haar hand. “Als jullie allemaal jullie best blijven doen, krijgen jullie ook zo’n bloemetje”, roept ze naar familie, vrienden, buren en bekenden, die het feest meevieren.
Toon en Diny ogen vitaal en jong van geest en vormen het levende bewijs dat keihard werken bijdraagt aan levensgeluk. Dertig jaar lang, van 1961 tot 1991, bestierden ze Café-zalen Berentsen, een echt familiebedrijf, dat nu, anno 2021, 125 jaar bestaat. Toon weet zich de beginperiode nog goed te herinneren: “Overdag werkte ik in de bouw, ‘s avonds stond ik achter de tap. Elke dag. Het was een soort van dubbelleven.” Diny’s start in het leven liep sowieso niet over rozen. Als klein meisje werd ze al wees. “Maar ik heb ontzettend fijne schoonouders gehad.”
Tussen het werken door kreeg het stel vier kinderen: Edith, Wout, Wim en Tonny. Zij zorgden voor zes kleinkinderen: Tom, Nick, Jelle, Femke, Frauke en Twan. Zoon Wout en schoondochter Petra namen het bedrijf in 1991, waarna rustiger tijden aanbraken voor Toon en Diny. Twintig jaar lang woonden ze in Babberich; inmiddels woont het stel alweer zo’n tien jaar aan de Rottumstraat en geniet Toon van zijn volkstuintje. “Op naar nog meer gelukkige jaren”, proost het bruidspaar.