Bijeenkomst voor buurtbewoners:
Mijn buren zijn ‘(te) gek’

WESTERVOORT/DUIVEN - Heeft u als bewoner wel eens te maken met overlast of onbegrepen gedrag van iemand bij u in de buurt? Blijven de gordijnen dicht of staat er juist geregeld een wijkagent bij het huis van de buren? 

Dan kan het mogelijk zijn dat er bij uw buurtgenoot sprake is van een psychisch kwetsbaarheid. Tijdens onze bewustzijnsbijeenkomsten kunt u ervaren wat er achter iemands gedrag kan zitten, hoe u hiervoor begrip kunt tonen en hoe u diegene kunt helpen. Als iemand in onze directe omgeving 'doordraait', zijn we snel geneigd de wijkagent te bellen. Soms houden we er geen rekening mee dat onze buur misschien een psychose, een depressie of bijvoorbeeld een angststoornis heeft of bekend is met Autistisch Spectrum Stoornis (ASS). Wij nodigen u graag uit voor deze bewustzijnsbijeenkomst in Westervoort of Duiven. Tijdens deze bijeenkomsten komen ervaringsdeskundigen aan het woord en kunt u ervaren wat het is om een psychische aandoening of ASS te hebben. Er worden drie workshops gegeven waarvoor u zich kunt inschrijven: het ervaren van een psychose via een VR bril, een autisme belevingscircuit en een workshop angst en depressie.
U bent van harte welkom op de volgende bijeenkomsten:
Westervoort, dinsdag 16 november van 18.30-21.30 uur in de Nieuwhof, Rivierweg 1 of
Duiven, donderdag 18 november van 13.30-16.30 uur in de Stek, Rijksweg 53.
Omdat er een beperkt aantal plekken zijn, vragen wij u zich van tevoren aan te melden bij Angela via a.jansen@mikado-welzijn.nl of Marieke via m.nijland@mikado-welzijn.nl.