Jordi de Kramer leidt DVV naar verdiende zege op Ruurlo: 4-2

DUIVEN - Na twee verliespartijen op rij heeft DVV de 6e competitiewedstrijd in de 3e klasse B in winst weten om te zetten. Ruurlo werd redelijk eenvoudig met 4-2 verslagen.

Na een afwachtend begin zorgde Youri Poorter na 15 minuten voor het eerste wapenfeit van DVV. Na een goede ingooi van Robin Dekker plaatste Hartjes met veel gevoel de bal met het hoofd naar Poorter die na een goede individuele actie de bal net over het doel schoot. Dit was de opmaat voor een sterke fase van DVV met een paar goede mogelijkheden. Hartjes had in de 21e minuut de 1-0 op zijn hoofd, na een puike aanval spatte zijn kopbal uiteen op de paal. In de minuten daarna kreeg Van Haeren twee keer de mogelijkheid om de score te openen. Beide keren lag de Ruurlose keeper Pardijs in de weg. DVV verhoogde de druk en kreeg steeds meer goede mogelijkheden. Ruurlo kwam er maar mondjesmaat uit en kon geen gevaar stichten voor het doel van Milan Willemsen. In de slotfase van de eerste helft had DVV het meeste balbezit. Zo leverde Dekker een prachtige pass af, van den Dam kon de bal met het hoofd niet genoeg richting meegeven om de keeper tot het uiterste te dwingen. Zo stond het met rust nog steeds 0-0. DVV de veel betere ploeg, Ruurlo voornamelijk leunend op de verdediging. De tweede helft ging DVV voortvarend van start en zette daarmee Ruurlo direct onder druk. Na enkele mogelijkheden brak, de zeer sterk spelende, De Kramer de ban. Na een goede kaats met Hartjes bleef de Kramer koelbloedig in de 1-op-1 met de keeper, 1-0. Enkele minuten later tilde de Kramer de stand met een goed schot naar 2-0.
Met deze comfortabele 2-0 tussenstand op het bord, bracht trainer Olyslager met nog een half uur minuten op de klok drie verse krachten het veld in. Stijn Krechting, Davy van den Dam en Hartjes werden vervangen door Justin Kemic, Kevin Harmsen en Jordi Lammertink. Ruurlo kroop in deze fase iets meer uit de schulp maar tot gevaarlijke situaties voor het doel van DVV kwam het niet. Met nog tien minuten op de klok was clubtopscoorder Lammertink, na een goed lopende aanval over de sterke acterende rechter flank van DVV, het eindstation voor de 3-0. In de 85e minuut was de goede organisatie achterin bij DVV even weg, Ruurlo profiteerde en met een bekeken schot vanaf de linkerkant werd Willemsen gepasseerd. Met de 3-1 tussenstand en nog vijf minuten op de klok mocht Yannick Stark zijn debuut maken, hij kwam in het veld voor Kjeld Brouwer. Ruurlo zocht in de slotfase van de wedstrijd nadrukkelijk naar de aansluittreffer en die kwam er dan ook. In de 89e minuut kwam Ruurlo met een goed schot op 3-2. In de 2 minuten extra tijd die volgde werd Ruurlo niet meer gevaarlijk, maar was het wederom DVV die scoorde. Na een overtreding op Harmsen mocht Lammertink vanaf 11 meter aanleggen en faalde niet. Hiermee stond de eindstand van 4-2 op het bord en bleven de 3 punten volkomen verdiend in Duiven. Zondag 07 november om 14.00 uur speelt DVV wederom een thuiswedstrijd, dit keer tegen middenmoter HC '03.