Burgemeester Huub Hieltjes kwam het bruidspaar persoonlijk feliciteren.
Burgemeester Huub Hieltjes kwam het bruidspaar persoonlijk feliciteren. Foto: SJOERD GEURTS

Diamanten trouwdag Sjaak en Lenie Geurts: “Prachtig dat we dit nog mogen meemaken”

Algemeen

GROESSEN - Een brief van de koning en koningin, felicitaties van de commissaris van de koning en een bezoek van de burgemeester. De diamanten trouwdag van Sjaak (84) en Lenie Geurts (82) uit Groessen is vorige week niet stilletjes voorbij gegaan.

Burgemeester Huub Hieltjes kwam de familie op de trouwdag persoonlijk feliciteren. Namens de gemeente overhandigde hij een mooie bos bloemen en een boek over Groessen, Loo en Duiven. “Dit is een bijzondere mijlpaal”, aldus de burgemeester. “Ik wens jullie nog vele mooie jaren samen toe.”
Sjaak en Lenie Geurts leren elkaar in 1953 kennen op het ijs van De Waaij bij Bosman, op de grens van Groessen en Loo. Daar wordt in de koude winters die de jaren vijftig kenmerken veel geschaatst. De jongens ijshockeyen met stukken hout en de meisjes schaatsen in lange slingers. Daar ontmoet de 17-jarige Sjakie Geurts de 15-jarige Leen Staring uit ‘t Loo. Tijdens de dansles springt de vlam over en op de Loodijk wordt de eerste kus uitgewisseld.

Op 26 oktober 1961 geven ze elkaar het jawoord. Het feest wordt gevierd bij café Berentsen in Loo. Sindsdien wonen ze op de boerderij in Groessen, het oudershuis van Sjaak. Daar runden ze jarenlang een gemengd agrarisch bedrijf. Met vee, maar ook groenten. Vooral de druiven waren jarenlang populair in de hele regio. Sjaak en Lenie krijgen zeven kinderen en het gezin is inmiddels uitgegroeid tot bijna veertig personen inclusief aanhang, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Afgelopen zondag werd het feest met familie, vrienden en buren gevierd in Zaal Gieling in Groessen. Muziekvereniging St. Andries - Sjaak is vanwege zijn vrijwilligerswerk benoemd tot erelid - bracht het gezelschap naar de zaal. Sjaak en Lenie Geurts: “Het is prachtig dat we dit nog mogen meemaken.”