"Ik voelde op een gegeven moment dat het niet meer kon"
"Ik voelde op een gegeven moment dat het niet meer kon"

Jan van de Wouw stopt als trainer van Loo: ‘Zwaarste beslissing die ik ooit heb moeten maken op voetbalgebied’

Algemeen

LOO - Jan van de Wouw stopt met onmiddellijke ingang als trainer van vierdeklasser Loo. “Dit is de zwaarste beslissing die ik ooit heb moeten maken op voetbalgebied”, vertelt de Zevenaarder.

“Echt, ik ben het seizoen met veel enthousiasme begonnen. Zeker omdat m’n eerste seizoen in het water viel vanwege corona. Er kwam een heel jeugdelftal over. Ik zag daar een mooie uitdaging in. Een selectie van twintig man, allemaal heel leergierig. Ik had elke keer minstens achttien man op de training. Het klikte enorm. Ook alles er omheen. Van de begeleiding tot de mensen in de kantine, Loo is zo’n fijne club.”
Wat niemand aan de buitenkant zag, voelde hij van binnen al langer aankomen: de combinatie van het trainerschap met zijn werk als omgevingsmanager bij de provincie Gelderland ging steeds meer zijn tol eisen. “Ik probeerde dat een beetje te verbloemen. Ik kreeg er enkele grote projecten bij. Ik gooide daar op maandag, woensdag en vrijdag alle energie in om op dinsdag en donderdag een beetje rust te houden voor het voetbal. Dat is altijd m’n lust en leven geweest. En nog steeds. Maar ik voelde op een gegeven moment dat het niet meer kon. Ik sliep slecht, ik was maar aan het malen. Ik vroeg me af ‘hoe gaan we dit nu oplossen?’” Tussendoor zat hij ook nog een week ziek thuis vanwege een val met de fiets en kreeg hij tot overmate van ramp corona. “Het stapelde zich op. Normaal ben ik op zondagavond al bezig met de trainingen voor dinsdag en donderdag, maar vorige week zondagavond was ik helemaal leeg en heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb tegen mijn vrouw gezegd dat ik wilde stoppen. ‘Jezus, wat zeg je me nou?’ was haar eerste reactie. Maar ik was er met mijn kop niet meer bij. Ik zat die middag als een dood vogeltje op de bank. De week die volgde was loodzwaar, maar ik heb toch ondervonden dat deze beslissing me rust geeft.”
Wel blijft hij de club volgen. “Loo blijft mijn club, ik wil de jongens op de achtergrond mentaal blijven steunen, het is een geweldige groep. Dus ik kom zondags gewoon kijken.” Assistent-trainer Bram Janssen neemt voorlopig de honneurs waar. In hem heeft Van de Wouw alle vertrouwen. “Hij is een gedreven persoon, een voetbaldier pur sang.”