De resultaten waren niet goed, maar spelvreugde was er des te meer.
De resultaten waren niet goed, maar spelvreugde was er des te meer. Foto:

Moeizaam thuistoernooi voor de Pigeons

DUIVEN - Nadat iedereen gecontroleerd was aan de hand van het Corona Toegangsbewijs (CTB) en legitimatie, kon het thuistoernooi van Pigeons On Wheels op 6 november van start gaan.

Helaas is er sinds de coronauitbraak geen uitbater meer voor de kantine in sporthal Triominos. Voor de teams uit Roden, Apeldoorn, Hengelo, Utrecht en Duiven verzorgde het bestuur van de Pigeons een goedgevuld lunchpakket, wat zeker in de smaak viel. Organisatorisch verliep de tweedee toernooironde Rolstoel Toernooidivisie-B2 voorspoedig. Helaas heeft het 2e team van Devedo zich teruggetrokken, waardoor de competitie aardig uitgehold wordt.

De Pigeons selectie bestond op 6 november uit: Edwin, Guus, Isabelle, Lucia, Maarten, Martijn, Robert en Seb. De eerste wedstrijd van de Pigeons tegen Flying Red uit Roden werd gecoacht door vaste coach Fabian. Aanvankelijk kon Pigeons met de Flying Red redelijk gelijke tred houden, wat resulteerde in een 24 - 20 ruststand. In de tweede helft kreeg Pigeons een lesje in effectiviteit. De tegenstander schoot met scherp en mede door slordig spel werd het een kansloze wedstrijd. Eindstand Flying Red - Pigeons: 52 - 24. Scores Pigeons: Isabelle 10, Martijn 8, Lucia 2, Maarten 2, Edwin 2.
De tweede wedstrijd was tegen het fysiek sterke team I.S.V. Hengelo. Doordat coach Fabian zelf een eredivisie wedstrijd moest spelen, nam geblesseerde speler Peter het coachen over. ISVH speelde de afgelopen seizoenen in de eredivisie, maar omdat ze niet aan het puntenaantal konden voldoen werden ze genoodzaakt een klasse lager te gaan spelen. In de B-divisie mag men met meer classificatiepunten spelen. Het betekent wel dat zij veel sterker zijn dan de overige teams. Het werd dan ook zeer eenzijdige wedstrijd, waar bij ISVH op alle gebied de betere was. Eindstand Pigeons - ISVH: 25 - 77. Scores Pigeons: Isabelle 10, Maarten 8, Maarten 4, Robert 2, Seb 1