Keeper Eric Verstappen. (Foto: Vitesse Media)
Keeper Eric Verstappen. (Foto: Vitesse Media) Foto:

'Blij dat ik mij Vitessenaar mag noemen'

Vitesse sluit contract met doelman Eric Verstappen

ARNHEM - Om de bezetting onder de lat te verstevigen, heeft Vitesse doelman Eric Verstappen gecontracteerd. 

"De 27-jarige sluitpost trainde de afgelopen tijd al mee met de eerste selectie, mede vanwege de langdurige blessure van Daan Reiziger, en heeft zich nu voor één seizoen aan de Arnhemse club verbonden. Er is een optie voor een extra jaar in de overeenkomst opgenomen", laat Vitesse weten.

Verstappen zat dit seizoen nog zonder club, maar heeft voor deze jaargang een aantal mooie en leerzame jaren in Duitsland meegemaakt. Daar keepte de Limburger voor Eintracht Braunschweig, TeBe Berlin en Würzburger Kickers. Verstappen stond negentien keer onder de lat in de 3. Liga, kwam tot twee optredens (waarvan één als stormramspits) in de 2. Bundesliga en heeft ook een DFB Pokal-wedstrijd tegen 1899 Hoffenheim op zijn naam staan. De 1,96 meter lange goalie heeft ook een verleden bij SC Irene, VVV-Venlo, PSV en De Graafschap. Tot slot keepte hij tien jeugdinterlands.

Geen risico

Technisch directeur Johannes Spors: "Daan Reiziger heeft vorige week een operatie aan zijn pols ondergaan en zal nog minimaal tot de winterstop uit de roulatie liggen. Omdat de spoeling bij onze keepers door de blessure van Daan dunner was geworden en we daarmee geen risico willen nemen, hebben we met Eric Verstappen een extra doelman vastgelegd. Eric trainde al twee maanden met onze eerste selectie mee en heeft in deze periode een goede indruk achtergelaten. Het is goed dat we hem nu officieel welkom kunnen heten.”
Verstappen vindt het mooi dat zijn trainingsperiode bij Vitesse na twee maanden geleid heeft tot een samenwerking. "Ik ben blij dat ik mij nu officieel Vitessenaar mag noemen, aangezien het mij uitstekend bevalt bij deze club. Ik sta elke dag met veel energie op het veld en werk zeer plezierig samen met mijn collega-keepers, de spelers en de staf. Daarnaast is het mooi meegenomen dat ik na een aantal Duitse jaren weer in Nederland aan de slag ga.”