Joop Heijnen slaat Arthur Boone tot Grootvorst
Joop Heijnen slaat Arthur Boone tot Grootvorst

Arthur Boone is Grootvorst

Algemeen

WESTERVOORT – Een geheim was het niet meer, maar dat maakt de trots er niet minder om. Sinds vrijdag 12 november is Arthur Boone officieel Grootvorst van Carnavalsvereniging De Dolbotters.

Zijn lijst van verdiensten voor de Westervoortse carnavalsvereniging is bijzonder imposant te noemen. Joop Heijnen, voorzitter van het Convent van Vorsten regio Arnhem, noemde er een paar tijdens de pronkzitting, die Boone zelf al sinds jaar en dag presenteert:  lid van de Raad van Elf, lid van de prinsenkeuzecommmissie,  prins (in 1997) en artiest. En dat allemaal dankzij zijn schoonouders Jo en Betsie Krechting die in 1984 Prins en Prinses Carnaval werden. Vanaf dat jaar heeft Arthur Boone zijn hart verpand aan het Westervoortse carnaval. “Als kind vond ik het al een prachtig feest, in Westervoort kreeg het carnaval een extra dimensie.” Hij blikt terug op prachtige tijden in de Raad van Elf in de jaren negentig met onder meer mannen als André Hueting, Edwin Peters, Joop Nefkens en Bennie Heijmen. ‘We maakten er een mooie club van waar je graag bij wilde horen.”

In 2016 werd hij al Vorst, vijf jaar later betreedt Boone de hoogste trede. Hij wordt er emotioneel van. “Het is voor mij echt een hele grote eer om in de lijst te staan met mannen als Ben Kemperman en André Hueting.”

Hij gaat zijn  scepter, een erfstuk van Ben Kemperman, met veel plezier uitzwaaien over het Dolbotterrijk. “Ook zal ik de Prins bijstaan in zijn taken en de Dolbotters tot op het hoogste niveau vertegenwoordigen.”