Een geëmotioneerde Prins Marco en zijn Prinses Wendy bedanken alle Dolbotters
Een geëmotioneerde Prins Marco en zijn Prinses Wendy bedanken alle Dolbotters

Tranen bij Prins Marco

Algemeen

Marco Hubers was was zijn emoties niet meer de baas vlak voor zijn aftreden als Prins Carnaval tijdens de pronkzitting van De Dolbotters. 

Maar liefst twee jaar vormde hij met zijn vrouw Wendy het Prinsenpaar van de vereniging, een periode waarin er geen optocht in Westervoort en Arnhem plaatsvond. Tegenslagen volgden elkaar in hoog tempo op. Allereerst het overlijden van boegbeeld en Grootvorst André Hueting, een groot gemis voor de vereniging. Vaste adjudant Henry werd ziek en werd daarna door drie verschillende adjudanten tijdelijk vervangen. Toch bleef altijd de lach op het gezicht van Marco Hubers. “Ik kijk samen met het jeugdprinsenpaar Luuk en Lieke terug op een prachtige tijd.”
Alle reden voor huisorkest De Dieseltrekkers om een speciale ode te brengen aan Hubers. Zij zingen ‘Prins zijn’  naar het lied ‘Flink zijn’ van Robert Long. Ook presentator Arthur Boone roemde de inzet van het prinsenpaar, page Naomi en de uiteindelijke adjudant Nick. “Ga er maar aanstaan als er zoveel tegenzit. Jullie hebben de vereniging op een geweldige manier vertegenwoordigd.”