Marjan Span overhandigt de eerste puzzel aan burgemeester Lucien van Riswijk van Zevenaar
Marjan Span overhandigt de eerste puzzel aan burgemeester Lucien van Riswijk van Zevenaar Foto:

Unieke Liemerse puzzel

LIEMERS - Nu de dagen weer korter worden breekt de tijd aan om weer lekker te puzzelen. En wat is dan leuker dan het maken van een puzzel van 1000 stukjes met een heleboel karakteristieke plekken van de Liemers? En daarnaast komt de opbrengst van de puzzel geheel ten goede van Liemers kindergeluk. 

De Liemerse puzzel is een initiatief van Kiwanis Gelre Ladies de Monte. Dit is een jonge serviceclub uit de Liemers die graag van betekenis wil zijn voor kinderen en jongeren. Met de opbrengst ondersteunen zij onder andere de Stichting Noodverband, waarbij Liemerse gezinnen worden geholpen die door oplopende medische kosten in de knoop komen.
De puzzel is door de twee ontwerpers, Marjan Span-Joosten en Liesbeth van de Weerdhof, overhandigd aan burgemeester Lucien van Riswijk van de gemeente Zevenaar. Ook hij werd enthousiast van alle herkenbare plekken die op de puzzel te vinden zijn, zoals de mammoet langs de Betuwelijn, de redoutes, kasteel ‘s Heerenberg en nog veel meer. Deze unieke puzzel is nu op verschillende plekken in de Liemers te koop, zoals bij Primera in Duiven, ‘s Heerenberg en Didam, Bruna in Zevenaar, toeristisch informatiepunt Tolkamer, twiststore in Didam en pitch&puttgolf in Doetinchem. En er komen steeds meer verkooppunten bij.
Meer informatie is te vinden op de website: www.kiwanisgelredemonte.nl/puzzel