Verdiende bekerwinst DVV op ONA'53

DUIVEN - In de knock-out fase van het bekertoernooi heeft DVV verdiend de volgende ronde bereikt. ONA '53 werd in een wedstrijd met twee gezichten op een 4-2 nederlaag getrakteerd.

Op een mistig ‘Sportpark Horsterpark' kende DVV een droomde start. Het lepe balletje van Jordy de Kramer op Davey van den Dam, was bijna net zo mooi als de afronding. De verwoestende uithaal van Van den Dam deed de bal via de onderkant lat en binnenkant paal in het net belanden. Zo stond de 1-0 al na twee minuten en veertig seconden op het scorebord.
Na deze snelle openingsgoal waren de kansen schaars. Beide teams grossierden in balverlies en van echt goed voetbal was op dat moment geen sprake. Ondanks dat kwam ONA'53 redelijk onverwacht op gelijke hoogte. De 1-1 was weliswaar goed uitgespeeld, maar de spelers van ONA'53 werd geen strobreedte in de weggelegd. DVV zocht na de aftrap via een snelle aanval de weg richting het doel van ONA'53. Het schot van Kevin Harmsen vanaf de rand 16 ging helaas net naast het doel. Vanaf dat moment nam ONA'53 het heft meer in handen, DVV liet de bal aan de tegenstander en kwam meer onder druk te staan.
Die druk werd DVV na een klein half uur te veel. Ook dit keer werd het ONA'53 niet heel moeilijk gemaakt, de ONA'53 spits stond zo vrij als een vogel en kon ongehinderd de 1-2 tegen de touwen schieten.
DVV stelde hier alleen een te slappe inzet van van den Dam tegenover. Trainer Ron Olyslager zal opgelucht hebben ademgehaald toen ONA '53 vlak voor rust een enorme kans op de 1-3 miste.
Na de thee had DVV de weg richting het ONA'53 doel direct gevonden, het spel werd veel beter en ONA '53 werd meer en meer achteruit gedwongen. Tien minuten na rust had DVV een beetje hulp van de tegenstander nodig om op gelijke hoogte te komen. De opkomende Youri Poorter kwam vanaf links naar binnen en haalde met rechts uit. Dit schot leek een makkelijke prooi voor de keeper, maar omdat een verdediger de bal probeerde te blokkeren, raakte de keeper uit positie en rolde de bal het doel in, 2-2. Na deze goal ontstond er een heerlijke bekerwedstrijd, het spel golfde op en neer en DVV mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Een schot belandde vol op de lat en uit de rebound kreeg ONA'53 de bal niet achter doelman Willemsen. Dit was een sein voor DVV om een tandje bij te zetten. DVV trok meer en meer het initiatief naar zich toe. Er kwamen meer kansen én de kansen werden steeds gevaarlijker. Een harde voorzet van Poorter werd door niemand ingegleden, een vrije trap van de ingevallen Kemic ging maar net naast het doel en een schot van Lammertink werd van de lijn gehaald. DVV klopte nadrukkelijk op de deur bij ONA ‘53. Het goede veldspel werd uiteindelijk acht minuten voor tijd beloond. Na een goede aanval en een voorzet op maat van Hartjes kon Jordi Lammertink de bal eenvoudig binnen lopen. Nog geen vijf minuten later kon Lammertink alweer zijn vijfde doelpunt in het bekertoernooi bijschrijven. Invaller Weber legde met het hoofd de bal terug op Lammertink en met een simpele hoofdbeweging werd de eindstand bepaald op 4-2. Een verdiende overwinning en een ronde verder in het bekertoernooi voor de mannen van Olyslager. Loting zal bepalen wie de volgende tegenstander wordt. Voor nu kan de focus weer gericht worden op de competitie. Zondag speelt DVV in en tegen het altijd lastige Doetinchem.