Ton Gerritsen wordt aangekleed als Vorst
Ton Gerritsen wordt aangekleed als Vorst Foto:

Nieuwe eretitel voor trotse Ton Gerritsen:Vorst van de Dolbotters

Algemeen

Het promotie van Arthur Boone van Vorst tot Grootvorst van De Dolbotters betekende dat er een plekje vrijkwam. Lang hoefde het bestuur van de carnavalsvereniging niet na te denken over de naam van de nieuwe Vorst: dat moest Ton Gerritsen worden! 

Ton Gerritsen heeft sinds 1994 het Westervoortse carnavalsvirus te pakken. Hij weet zich dat moment nog goed te herinneren. “Mijn buurman van toen, Harry Willems, nodigde mij uit om eens ‘echt’ carnaval te vieren en te helpen met het versieren van de feestburcht Zaal Hugen. Nou, dat smaakte naar meer.”
Gerritsen voegt de daad bij het woord, wordt lid van De Dolbotters en bouwt gestaag zijn betrokkenheid en activiteiten binnen de vereniging uit. Van niet geüniformeerd lid naar geüniformeerd lid, Raadsheer, Senator, lid van de Raad van Elf, algemeen bestuurslid, waarnemend voorzitter, Adjudant van het Prinsenpaar, voorzitter. Het blauwe-witte Dolbotters-bloed stroomt door zijn aderen. Lachend: “Wie had ooit gedacht dat het organiseren van carnaval en de carnavalsoptocht mijn grootste hobby zou worden?” Dat wordt het zeker. Ton Gerritsen houdt wel van een feestje en carnaval vieren kunnen ze in Westervoort. Dat hij deel uitmaakt van de jubileumcommissie 66 + 1 is haast vanzelfsprekend. “Ik heb ook deel uit mogen maken van de jubileumcommissie ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan. Toen hebben we een geweldig evenement gehad in De Pals/Sports Planet.”

Als andere mijlpaal noemt hij de opening van de carnavalsloods, gebouwd door vrijwilligers en met medewerking van veel ondernemers, in 2016. Daar kunnen groepen terecht voor het bouwen van praalwagens, waarmee het voortbestaan van de carnavalsoptocht wordt gegarandeerd. Na drie gemiste optochten - eentje door storm, twee door corona - kijkt Ton Gerritsen vol verwachting uit naar komende carnavalsseizoen. “We staan te popelen om op 20 februari 2022 weer van start te gaan. Hopelijk is het dan wél mogelijk.”