Afbeelding

Goed de winter in met Hoveniersbedrijf Martijn Vister

LIEMERS - Het najaar is nu echt begonnen: de bomen verliezen hun blad en de meeste bloemen zijn uitgebloeid. Hoog tijd om de tuin voor te bereiden op de koude dagen! Martijn Vister geeft u graag wat tips.

“Nu is het tijd om bloembollen te planten. In het voorjaar staat dan alles weer mooi in bloei. Liggen er veel bladeren in de tuin? Gooi die niet in de groenbak. Dat blad kan gewoon in de border, daar beschermt het de planten en in het voorjaar is het gratis compost. De boeren ploegen nu hun land om. In de grove kluiten kan het onkruid kapot vriezen. Dat kunt u ook in een moestuin doen.”

Kranen dicht!
“Denk er ook aan om sproeiers en buitenkranen af te sluiten voor het gaat vriezen. Het schijnt een hele koude winter te worden dit jaar. Het is veel gedoe als die kapot vriezen!”

Snoeien
Deze tijd is ook een goede tijd om te snoeien. “Maar voorjaarsbloeiers moet je juist niet snoeien! Zo heb je de forsythia, die geeft hele mooie gele bloemen in het voorjaar. Laat die vooral met rust en dun hem hooguit wat uit want juist op de jonge uitlopers komen de bloemen. Bij twijfel geven wij trouwens graag advies.”

Nadenken
Wilt u de tuin gaan veranderen? Dan is dit de tijd om de plannen daarvoor te maken en te oriënteren op wensen. In de winter en in het voorjaar kunt u dan aan de slag. “En natuurlijk denken en helpen wij graag mee!” lacht Martijn.

Hoveniersbedrijf Martijn Vister Tolkamer
Aanleg, ontwerp, bestrating, onderhoud en groenvoorziening
(0316) 543240
06- 16455678