De Pigeons met hun tegenstanders
De Pigeons met hun tegenstanders Foto:

Pigeons on wheels spelen interland
tegen Saoudi-Arabië

DUIVEN/AMSTERDAM - Saoedi-Arabië is op het gebied van gehandicaptensport op zoek naar meer kennis en ervaring. Voor een meer inclusieve samenleving startten zij het project Fakher, waarbij sport gebruikt wordt als middel om mensen met een beperking zelfstandiger en meer onderdeel van de samenleving te maken.

Het project is onderdeel van Stichting Basketball Experience NL (BEN) en er zijni n november verschillende teams uitgenodigd om oefenwedstrijden te spelen.  Ook Pigeons On Wheels speelde op zaterdag 20 november in Amsterdam tegen de Saoedi’s. De POW selectie bestond voor deze gelegenheid uit: Chantal, Seb, Martijn, Robert en zij kregen versterking van Rinske (Antilope), Abraham (Only Friends) en POW-coach Fabian (Devedo). Chantal maakte haar debuut als POW-speelster, zij doet verslag: een super leuke match en een goede prestatie van POW tegen het team uit Saoedi-Arabië!

De Arabieren vormen een fanatieke club, die ook fysiek aanwezig zijn in de aanval en verdediging. Het gaat aanvankelijk gelijk op. Het tweede kwart start met een stand van 25-17 voor de Saoedi's.De Arabieren zetten wat snelle spelers in, maar ze hebben ook nog twee hele sterke verdedigers, die makkelijk scoren. POW scoort lekker, maar er worden ook een paar harde klappers op de grond gemaakt. Na applaus van de Arabieren stappen we weerovereind en d'r an! Het derde kwart wordt gestart met 37-22 voor Saoedi-Arabië. De Arabieren lijken een maatje te groot te worden. Coach Fabian besluit een andere tactiek in te zetten. Dit werkt goed en de Arabieren komen minder goed door de verdediging, de Pigeons scoren meer en lopen in In het laatste kwart, het spant erom! Het punten verschil is nog maar 9 punten! De verdediging staat sterk, er zijn rebounds en een vrije worp. POW sluit af met een verlies van 51-45, maar het was wel een onvergetelijke leuke ervaring.