DVV doet goede zaken:
gelijkspel en winst

DUIVEN - De voetballers van DVV hebben goede zaken gedaan in de derde klasse B De doordeweekse inhaalwedstrijd tegen HC'03 werd met 1-0 gewonnen; de uitwedstrijd tegen OBW eindigde in 4-4.

Na de gewonnen bekerwedstrijd had trainer Ron Olyslager weer een plek voor de van een blessure terugkerende Niels Mattijsssen in een verder ongewijzigd elftal voor het duel tegen HC '03. Op het kunstgrasveld begon DVV voortvarend, HC '03 moest direct achteruit. Het grote veldoverwicht, de vele positiewisselingen en het goed gebruiken van de vleugels van DVV zorgden in de eerste 40 minuten alleen niet voor uitgespeelde kansen. DVV mocht zelfs van geluk spreken dat het niet met een achterstand de kleedkamer inging. De allergrootste kans van de eerste helft was namelijk voor HC '03. Met Lucas Marogna op de plek van Krechting zette DVV ook in de tweede helft HC '03 direct onder druk. De aanvalsdrift werd in de 75e minuut beloond. Na goed samenspel kreeg leverde Dekker een perfect afgemeten pass af op het hoofd van Lammertink, 1-0. Gezien het spel en veldoverwicht een volledig terechte overwinning.
Een onvervalste Liemers derby stond zondag 28 november op het programma, DVV - OBW. Een strijd bovenin de ranglijst. Het eerste gevaar kwam van OBW, Willemsen kreeg een vrije trap niet goed verwerkt, wat voor een hachelijke situatie voor het DVV doel zorgde. DVV zette hier een gevaarlijk schot van Harmsen tegenover. Na 14 minuten moest trainer Olyslager noodgedwongen een eerste wissel doorvoeren. Marogna, net terug van een hamstringblessure, kreeg wederom last van zijn hamstring en werd vervangen door Dekker. Halverwege de eerste helft kwam OBW, enigszins tegen de verhouding in op voorsprong na een schot in de lange hoek. Beide teams gaven elkaar niet de ruimte. Zoals het in een echte derby hoort werd er voor elke meter gestreden. Na een gevaarlijk schot van OBW kwam er antwoord van DVV. Harmsen scoorde uit een snelle aanval de gelijkmaker. Dit was het sein voor DVV om flink gas te geven. Goaltjesdief Lammertink kopte vijf minuten na de gelijkmaker, op aangeven van Poorter de 2-1 tegen de touwen. Van den Dam maakt in de laatste minuut van de eerste helft de 3-1. OBW wist wat er te doen stond en ging de tweede helft dan ook voortvarend van start. Nadat een schot naast het DVV doel ging, verkleinde OBW de marge naar 1. Een voorzet kwam ongelukkig tegen verdediger Mattijssen aan en verdween zo in het doel, 3-2. Met nog twintig minuten op de klok stokte de aanvalsdrang van OBW. Harmsen zorgde er namelijk met een bekeken schot voor dat de marge weer twee werd. OBW was uit het veld geslagen, maar niet voor lang. Binnen tien minuten waren de teams weer in evenwicht. Via een snelle uitbraak en slordig verdedigen van DVV kwam OBW op 4-3 en 4-4. In de resterende tien minuten probeerden beide teams om de 3 punten binnen te slepen. Een winnaar was gezien het spelbeeld niet terecht geweest. Uiteindelijke waren beide teams wel tevreden met de puntendeling na een heerlijke voetbalderby, met niet altijd goed voetbal, maar wel veel spanning en goals, helaas zonder publiek.